Děj vypráví o Petrovi, který je pracovníkem městského úřadu. Ten po něm k jeho překvapení chce vrátit všechny obrazy, které dostal darem během let od kolegů z práce v domnění, že jsou zcela bezcenné. Petr je však už nevlastní, protože je rozprodal. Pomohou mu přátelé ze svízelné situace? Komediální představení začíná v 19 hodin.

Budou se učit, jak se správně učit

Broumov - Setkání, přednášky, diskuze a workshopy pro všechny, koho učení zajímá. Takový je program dvoudenní konference „Učení pro život“, která začíná ve čtvrtek v 10 hodin v benediktinském klášteře v Broumově. Smyslem debaty je hledat odpověď na otázku „Co to znamená (se) učit?“. Cílem konference je setkání odborníků, pedagogů, rodičů a dalších, koho téma zajímá a společně se na něj chtějí podívat z nejrůznějších úhlů pohledů. Proto i motto konference zní „Rozsviťte své myšlenky“.

Školáci v Trutnově si s odborníky zahrají na lesníky

Trutnov - Do lesa s lesníkem. Takový je název projektu, který ve čtvrtek zahájí trutnovská lesnická škola ve spolupráci s Nadací dřevo pro život. Odborníci žákům základních škol předvedou, jak hospodaří v českých lesích. Děti si v interaktivním programu vyzkoušejí sázení lesa, uvidí, jak se vyvíjí od semínka po dospělý strom, a zároveň poznají dřevo jako obnovitelnou surovinu. Budou měřit lesnickými přístroji a počítat objem vytěženého stromu. A něco si ze dřeva i vyrobí.

Na sraz rodáků se chystají i školáci

Milovice - Přípravy na sobotní Sjezd rodáků a přátel Milovic vrcholí i v místní škole. Žáci a žačky ladí poslední detaily svého vystoupení, kterým potěší publikum v sobotu 23. září v 9.15 hodin v místním Kulturním domě, těsně po slavnostním zahájení. Bohatý program je připraven na celý den. Můžete se těšit na slavnostní odhalení památníku Vlastimila Hrušky v parku na návsi, zasazení stromu, muziku a taneční zábavu, výstavy fotografií a kronik. V neposlední řadě si prohlédnete školu a další zajímavá místa.