Registrace účastníků je od 13 do 14 hodin, kdy bude program zahájen. Nebude chybět soutěž ve štípání sekerou na přesnost a řezání pilou kaprovkou ve dvojicích na čas, v odvětvování a řezání motorovou pilou ani živá hudba v podání středočeské hudební skupiny Vipich. 
 Návštěvníci se mohou mimo jiné těšit na švédskou hru Kubb, ukázky řezbářského umění a zpracování dřeva. Pokud se budete chtít zúčastnit, je důležité, přečíst si soutěžní podmínky v odvětvování a řezání motorovou pilou na webu obce Orlické Záhoří


„Akce je pro dřevorubce z Orlických a Bystřických hor.Hlavní disciplínou bude letos práce s motorovou pilou a stejně tak soutěž v odvětvování a přeřezávání klády na rychlost a přesnost. Sami návštěvníci se budou moci zúčastnit dvou soutěží, jimiž bude sekání sekerou na přesnost a řezání klády klasickou dvoumužnou pilou kaprovkou," řekl starosta Orlického Záhoří Vojtěch Špinler.

Orlické hory začali jako první osídlovat dřevorubci, kteří tady těžili dřevo na pažení do královských stříbrných dolů v Kutné hoře. Je to pocta a zároveň připomenutí tohoto řemesla, které přivedlo první obyvatele do Orlického Záhoří. (ež)