Folk rockové melodie zahrají Beat Brtewski, na folkových tónech se ponese koncert Pranic, oblíbené skladby zazní v podání Beat On - Petr Novák Revival Band a ze Slovenska dorazí Juraj „Ruda“ Turtěv a Fedor Frešo. Akci, která slibuje báječnou muziku a prázdninovou pohodovou atmosféru, pořádá Dům Kultury Koruna a město Hořice ve spolupráci s Městským informačním centrem.

Všestranný umělec Sigismund Bouška

Broumov - „Bezděkovský kostelíčku“ - to je název výstavy věnované životu a umělecké tvorbě benediktinského kněze Sigismunda Ludvíka Boušky (1867 - 1942). Výstava bude vernisáží zahájena dnes v 16 hodin ve výstavní síni Muzea Broumovska. Expozice o životě a díle nevšedního člověka a všestranného umělce je sestavená ze soukromého sbírkového fondu Petra Bergmanna, který ji ve spolupráci s Muzeem Broumovska uspořádal při příležitosti výročí 150 let od Bouškova narození.

Historická auta se sjedou do Vrchlabí

Vrchlabí - Setkání amerických historických vozidel a US Exotic Cars s názvem Krkonoše Amerikou proběhne na náměstí TGM ve Vrchlabí od 9 do 17 hodin. Lidé se mohou těšit na výstavu vozidel, spanilou jízdu nebo soutěž elegance. K vidění bude i prezentace amerických závodních speciálů Tire Burn Out nebo testovací jízdy vozů JEEP. Proběhnou také ukázky airbrush a body paintingu nebo tetování. Vystoupí skupiny Earfood, Grado Rock a 50 Best Trucking Songs. Přijede i Krakonoš.

Pod můstky to pěkně vře

Harrachov - Pod skokanskými můstky v Harrachově pokračovala i včera dalším dnem Keltská noc. Festival odstartoval ve čtvrtek a vyvrcholí dnes. Posluchači už si mohli vychutnat vystoupení řady kapel. Slyšeli tak například skupiny Xindl X, Vypsaná fiXa, SPS, MŃága a Žďorp nebo Jiřího Schmitzera. Fanoušci se mohou dnes těšit na hlavní stage postupně od 11.40 hodin na tóny skupin 1st Choice, Kohout plaší smrt, Synové výčepu, Doctor P.P., E!E, Krucipüsk, Visací Zámek, Tři sestry, Václav Neckář, DeBill Heads.