Severský hlas ve snové hudbě oděný… Ane Bjerkan má za sebou přes pět set koncertů, od letošního roku vystupuje s vlastním sólovým projektem a na podzim vydá své první sólové album. Jedinečný kulturní zážitek podtrhuje zdejší rekonstruovaný prostor barokní památky.

Bývalá nemocnice ožije uměním

Jaroměř/Josefov - Čtvrtý ročník uměleckého festivalu Špitál Art 2017, jehož úkolem je oživit jinak nevyužívané prostory bývalé vojenské nemocnice, vypukne v pátek v pevnostním Josefově. Program začne v 16.30 hodin vernisáží výstavy, návštěvníci se mohou těšit například na Cirkus TeTy, který se zaměřují na vzdušnou akrobacii a fyzické divadlo, ženský teatrální šanson předvedou Herky, přijede například i Vladivojna a její Vladivojsko. Kdo dorazí na Špitál art dnes, bude mu platit vstupenka po celý víkend.

Krásu perníku ukážou naposledy

Jilemnice - Už od března vystavuje v Krkonošském muzeu v Jilemnici Dana Holmanová se souborem Krása perníku. Zájemci o zhlédnutí unikátního souboru mají k návštěvě muzea čas ještě do neděle, kdy výstava končí. K vidění tu jsou nově a velmi originálně pojaté perníky, lidé se mohou těšit i na ukázky výroby a postupu zdobení. Dana Holmanová byla v minulosti oceněna vzácně udíleným titulem Nositelka tradic, na jilemnické výstavě vyniká její neobyčejná tvůrčí schopnost.