Hlavními hvězdami budou zimbabwská hudební a taneční skupina IYASA, trio vokalistů Insingizi a zpěvačka Noma. Pestrý program nabízí i další africká vystoupení, lidé se mohou těšit na bubeníky ze států západní Afriky nebo zpěváky a tanečníky z Gambie a Senegalu. Chybět nebude oblíbené promítání filmů s africkou tematikou. Festival potrvá do 30. července.

Ukážou řemesla

Trutnov - V Domě pod jasanem ve Voletinách si lidé v sobotu mohou vyzkoušet od 11 hodin řadu tradičních a téměř zapomenutých řemesel. V Tkalcovském muzeu veřejnost ochutná hrnčířství, tkalcovství, košíkářství, nebo práci s vinutým perlami či ovčí vlnou. Vlastní výrobky si tu každý může vytvořit až do 16 hodin.

Nábřeží tradičně ožije šlapadly

Hradec Králové - Břehy lemující Labe v centru krajského města jsou místy, která již několik let kulturně ožívají. Následující víkend nebude výjimkou. V sobotu se na Eliščině nábřeží, přilehlých mostech a na Masarykově náměstí bude konat osmý ročník Nábřeží šlapadel. Konkrétně se jedná o další pokračování šampionátu Evropy v České republice. Tradiční závod se pojede po osvědčené trase ve středu města a cílem českých účastníků bude snaha pokořit či se alespoň vyrovnat nejlepším týmům z Itálie či Francie.

Mistr na statku

Sobotka - Na Šolcově statku se v neděli od 14 hodin uskuteční beseda s mistrem slova a vtipu, publicistou, básníkem, překladatelem a moderátorem Ivo Šmoldasem. Návštěvu rafinovanými dotazy zahrne Jindřich Žemlička, o hudební doprovod se postará Zámecké saxofonové kvarteto Josefa Žemličky.