Má totiž velkou šanci uspět v celostátní soutěži Moderátor roku 2012. Povídal si s moderátorkou pořadu Ladou Klokočníkovou a ředitelem hradeckého rozhlasu Jiřím Kánským.

Karle, ty jsi v rozhlasovém studiu jako doma. Jak se najednou cítíš na druhé straně mikrofonu, jako zpovídaný?
Je to zvláštní, ani nevím, co na mě chystáte.

Budeme si povídat o rozhlasové práci, o anketě moderátor roku. Ta byla poprvé vyhlášena minulý rok a ty jsi skončil na krásném devátém místě z celé republiky. To je velký úspěch, protože z našeho regionu jsi byl  jediný, který získal velké množství hlasů. Cos tomu, Karle, říkal, když ses to dozvěděl?
Byl to velký šok, bušilo mně srdce, měl jsem z toho velkou radost. Já jsem tomu nejdřív ani nevěřil, ale moc mě to potěšilo.

Jak ses k rozhlasové práci vůbec dostal?
Ve dvanácti letech jsem napsal, Lado, tobě, že bych chtěl dělat rádio, že to je můj sen
 a tys mi tenkrát odepsala ano, držím ti pěsti, ať se ti to splní. Co také dvanáctiletému klukovi odepsat. A ve čtrnácti letech už jsem se osmělil, zaťukal na ředitelnu tady v Československém rozhlase. Petr Haš tam seděl a říká – co potřebuješ? Říkám – já bych si rád přečetl počasí do rozhlasu, kdybyste mi to dovolil, pane řediteli. A on říkal – co počasí, celou službu si vezmeš.  Byla to hodina a půl a bylo to náročné. A moje maminka  doma vypnula lux a říkala, to je náš Karel. On mluví v rádiu. Ona to nevěděla, já jsem říkal, že jedu do Hradce do rozhlasu, chci se tam podívat. Nečekala to.

Během moderátorské kariéry jsi dostal řadu nabídek do velkých pražských rádií. Proč jsi zůstal v Hradci?
Já jsem nikdy nechtěl dělat moderátorskou kariéru. Vždycky jsem chtěl  dělat rádio pohodově,  pro lidi.  Když 
k tomu člověk takhle přistupuje, posluchači to vycítí. Když někdo do moderování jde s příliš velkým egem, předvádí se… To nejde. Musíš být s posluchačem na  jedné vlně, být jeho partnerem, přítelem. Teprve pak tě  posluchač přijme. 

Pro Karla Sladkého můžete hlasovat v soutěži Moderátor roku 2012 SMS zprávou ve tvaru:  MODERATOR mezera 14 na  čísle 907 77 04. Uzávěrka hlasování je 28. října. Výsledky celostátní ankety budou vyhlášeny 31. října  v Praze.

Karel Sladký