Divadlo s P. Nárožným

V Paříži bych tě nečekala, tatínku:
V pondělí 12. února se bude hrát v SK Rabštejn v Kostelci nad Orlicí divadelní komedie. Výběrčí daní z provinčního městečka se jednoho dne rozhodne, že překvapí svoji dceru a navštíví ji v Paříži. Překvapený otec zjišťuje, že jeho dcera pracuje jako společnice ve světě velké politiky a obchodu. Rozjede se uragán změn a komických situací. Hrají: Petr Nárožný, Jan Štastný/Jan Čenský, Simona Postlerová, František Skopal/Martin Sochor a další.

Divadlo v Rychnově

Úterý 13. února od 19.30 hodin, Pelclovo divadlo:
,,Castingem na popravu“ - Fiktivní příběh založený na skutečných událostech. Hrají: Klára Cibulková, Réka Derzsi, Eva Josefíková, Andrea Buršová, Bohdana Pavlíková, režie: Martina Kinská. Uvádí: Švandovo divadlo Praha. Vstupné: 350,-Kč; 320,-Kč; předprodej od 8. 1. 2018.

Přednáška o cestování

Středa 14. února od 18 hodin:
V Pelclově divadle budou Lenka a Václav Špilarovi vyprávět o Vietnamu. Vstupné je 30 korun.

Divadlo pro děti

Vamberk, středa 14. února:
Pohádkový příběh O křišťálovém srdci vypráví o hlavní hrdince, kterou je dobrosrdečná a milá Alžbětka. Vezměte své děti od 3 let ve středu do divadla. Vstupné 30 korun.

Výstava o mase

130 let masného průmyslu ve Vamberku:
Nejenom krajkou proslul Vamberk. Výstava za spolupráce Spolku přátel historie Vamberka prezentuje zaniklou řeznickou a uzenářskou slávu města.Na výstavě je k vidění spousta zajímavých předmětů, například vývěsní štíty, re-klamní materiály, řeznické sekery a sekáčky, pracovní a slavnostní stejnokroje a mnoho dalšího. Výstavu budou doplňovat i dobové fotografie z uzenářské továrny J. Kubiase a také novodobé fotografie z vamberecké Masny. Akce trvá v Muzeu krajky do 28. února 2018.