Čarodějnice pro děti

Zahradní rej s úkoly a soutěžemi se bude odehrávat v pátek 27. dubna v DDM v Týništi nad Orlicí. Od 17.30 do 19 hodin se můžete těšit na malý ohýnek na opečení buřtů, velký čarodějnický oheň na závěr a na občerstvení pro malé i velké. S dětmi si tak můžete užít podvečer plný pohody.

Jarní botanická vycházka

Městská knihovna Týniště nad Orlicí pořádá v pátek 27. dubna první jarní botanickou vycházku. V 15 hodin se všichni zájemci sejdou u Městské knihovny a vyrazí poznávat rostliny s Honzou Doležalem. V případě nepříznivého počasí bude vycházka zrušena.

Orlická galerie zve

Již 54. výstavní sezóna Orlické galerie bude slavnostně zahájena v pátek 27. dubna v 17 hodin, a to ve druhém patře Kolowratského zámku v Rychnově nad Kněžnou. Zpřístupněna bude veřejnosti nejen stálá expozice Orlické galerie, ale také dvě nové výstavy: „Věra Jičínská: Grafické práce z 20. a 30. let afotografie z cest po Slovensku“ a „Kvetoucí krajiny Karla Langera“. Výstavy uvedou jejich kurátoři PhDr. Michal Zachař a PhDr. Karel Janoš. K poslechu zahrají na saxofon Jan Polnický a na basklarinet Adéla Přibylová za klavírního doprovodu Tetyany Peshkové.
Zahájení bude spojené s vernisáží výstavy „Mezi lvem a orlicí: Rychnovsko a vznik samostatného Československa“.

Justin Lavash – britský kytarista a písničkář
Virtuózní kytarista vystoupil v kině