Koutek pro kulináře

Inspirujte se receptem šéfkuchaře z restaurace Na tý louce zelený v Praze 4:

Bažant na jablkách

Jeden bažant, 20 dkg slaniny, 2 jablka, smetana, citronová šťáva, sůl, 15 dkg másla.
Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme dusit na másle. Můžeme podlít vodou. Ke konci dušení přidáme jablka, oloupaná, nakrájená na čtvrtky, a dusíme. Když je bažant měkký, vyndáme ho a naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko, přidáme asi tři lžíce smetany a citronovou šťávu. Podle chuti můžete ještě přidat dvě kostky cukru. Zamícháme, prohřejeme a podáváme k naporcovanému bažantu. Jako příloha je vhodný houskový knedlík.

(vab)