"Vždy jsme začínali v 16 hodin, ale bylo teplo a lidé chodívali až na 18 hodinu. Rozjezd obstarala oblíbená kapela a na ně byla jistota, že diváci přijdou," říká s úsměvem Karel Syrůček, pořadatel akce. A má pravdu, lavičky na pódiu u Dětské železnice jsou už zcela zaplněné a přichází další a další návštěvnící, kteří se přišli zaposlouchat do jazzu, swingu a blues.

"Nabízíme několik stylů, ať si každý posluchač přijde na své, vystoupí tu 5 kapel na 2 pódiích. Očekáváme 300 až 350 lidí, jako každý rok." uvádí Karel Syrůček. Mezitím se už ladí i pódium před restaurací Náplavka. Jeden z účinkujících má prosbu na uzavíratelné lahve na pití. "Nemám rád, když mám nástroje polité pivem, kofolou nebo malinovkou."

Novinkou v letošním roce jsou nástroje, které tu přehlídka ještě nikdy neměla. "Ondřej Kabrna & Flying Hammond Trio přivezl na jazzové nábřeží poprvé varhany hammondky a Marek Wolf dvoukrkou kytarou, což jsou dvě kytary nad sebou," vysvětluje pořadatel Syrůček.

"Bonbonkem na závěr je uskupení Soul Sisters zpěvačky Lucie Víškové, která již několik let příjemně překvapuje odvážnou interpretací tvorby Stevie Wondera a Arethy Franklin," pokračuje Karel Syrůček.

A na co se mohou návštěvníci těšit příští rok?

"Rád bych pozval kapely, které se letos nemohly akce zúčastnit a mám 2, 3 tipy na vokální uskupení, které ale ještě nebudu prozrazovat," zakončuje pořadatel jazzové radosti Karel Syrůček.

Hradecké stromy budou pít ze zavlažovacích vaků.
Vodní vaky na stromy začíná používat i Hradec