Festivalová předehra je na programu v sobotu 14. září v kostele sv. Prokopa v Přepychách, kde vystoupí sopranistka Gabriela Eibenová a vynikající varhaník Adam Viktora. Samotný zahajovací koncert v neděli 15. září provede Komorní filharmonie Pardubice. Stane se tak v kostele sv. Václava v Dobrušce.

V sobotu 21. září se festival již tradičně vydá do Deštného v Orlických horách, kam bude na koncert Wihanova kvarteta vypraven i festivalový autobus. V neděli 29. září se opět v Dobrušce představí rakouský dirigent Robert Lehrbaumer se souborem Barocco sempre giovane. Na programu bude mimo jiné Malá noční hudba Wolfganga Amadea Mozarta.

Druhou polovinu letošního ročníku otevře 6. října v Husově sboru v Dobrušce pěvkyně Gabriela Beňačková spolu s kytaristou Lubomírem Brabcem. O týden později se v obrazárně zámku v Opočně představí nastupující hvězda současné generace klavíristů Jan Bartoš.

Vybočení z klasické hudby podobě stylu Tango Argentino! obstará Escualo Quintet, do období Swingu nylonového věku pozvou Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, kteří 5. listopadu Festival F. L. Věka 2019 zakončí. Oba koncerty jsou zároveň pozvánkou do dvou nových míst - prostoru společnosti Servisbal Obaly, dlouholetého partnera festivalu, a zrekonstruovaného Společenského domu v Solnici. Předprodej vstupenek a ABO vstupenek začal 20. srpna v Informačním centru v Dobrušce a on-line na www.kupvstupenku.cz.

Ilustrační foto.
V jízdním řádu přibude spoj z hor

Dana Ehlová