Závěr prázdnin bude ve znamení Rychnovského jarmarkku

Už od pátečního odpoledne ožije Poláčkovo náměstí Rychnovským jarmarkem. Zahájí ho kapela Kalumet, přestávku koncertu vyplní pohádka a s Déčkem se vypravíte po 18. hodině na Cestu za poznáním. Vystoupí skupina historických pokusů a omylů Fext a přes jarmark projde po 20. hodině průvod účinkujících. Hlavní program dne zakončí kapela Imortela. Ten doprovodný nabídne po oba dny dětem lukostřelbu, dílny a v sobotu výstavu historických vozidel na zámku.
Sobotní program začne v 10.00 a zahájí ho středověká hudbě Řemdih. Návštěvníky potěší Divadlo Jójó pohádkou Sarka Farka, kejklíř Slávek, divadlo eMILLIon s kuplety a kramářskými písněmi a pravé poledne zpestří ukázka výcviku válečných koní. Nebude chybět ani šermířské vystoupení a ukázku výcviku dravců předvede sokolník. Několikrát za den dojde také na tance, a to dokonce i s ohněm, další pohádky a lákat budou na jarmark rovněž gladiátoři. Tak přijďte, určitě to bude stát za to.

Posvícení v Semechnicích láká i na nohejbalový turnaj

Hned dva dny se bude slavit Posvícení v Semechnicích. Tuto sobotu od 9 hodin ho odstartuje 31. ročník nohejbalového turnaje o putovní pohár Grand Prix Semechnice. Startovné za družstvo je 150 korun, prezence probíhá do 9 hodin.
Na večer od 20 hodin je pak připravena taneční zábava se skupinou Rocksorry.
V pondělí od 9 hodin je na programu mše svatá a po jejím skončení vyjde průvod z kaple na hřbitov a hřiště.
Ve 12 hodin započne Zlatá hodinka s dechovkou Opočenka a od 17 hodin taneční zábava se skupinou Gradace.
Akce se konají v zastřešeném sportovním areálu. Kromě nasycení sportovního a hudebního ducha návštěvníků bude postaráno rovněž o uspokojení chuťových buněk prostřednictvím posvícenského občerstvení. Tak přijďte, jste srdečně zváni.

Ilustrační foto
Dožínky zpestří rodeo býk a dojení