Narozeniny oslaví jako obvykle na kosteleckém Rabštejně, kde 31. ledna 1989 poprvé vystoupil. Letos tu zahraje 25. ledna a na koncert přijedou i hosté – Corvus Quartet, smyčce od Dvářáka po Pink Floyd či Michael Vašíčeka a František Černý  ze známé české hudební skupiny Čechomor.

Významná čísla31. ledna 1989
První koncert skupiny s názvem Oboroh v kosteleckém klubu Rabštejn.

Kapela odehrála na 950 koncertů v Česku, na Slovensku, v Polsku, Německu, Holandsku, Francii, Švýcarsku a Irsku.

Oborohem prošlo čtrnáct muzikantů. Zakládající členové kapely Slávek Klecandr a Roman Dostál hrají dodnes.

Kapela natočila řadu pořadů pro Českou televizi, televizi Noe a také pro několik českých rádií.

Natočila devět alb a na mnoha dalších se podílela jako host.

Diskografie:
1991     Žalmy
1993     Spatřujeme světlo
             Žalmy II.
1996    Kámen
1998    Marah
2006    Nocí mořem
2009    Noc v Oborohu
2010    Ve věci probuzení
2011    Pozvedám své
            oči k horám
            Žalmy III.
2012    Šel přes potok Cedron 
            k hoře

Poslednímu z nich se při vyslovení jména Oboroh vybaví kvalita muzikantů a silný názor.

„Celou dobu jsem vnímal Oboroh a hlavně všeobjímající projekty, kterými se kapela zabývala," prozradil hudebník.

Úspěšní muzikanti sbírají pochvaly
Oboroh je na českém hudebním poli výjimečný především tím, že zhudebňuje biblické žalmy.

Věnuje se však i vlastní tvorbě.
Kromě mnoha úspěchů a ocenění, které kapela a také její frontman Slávek Klecandr získali, se také těší přízni řady českých osobností.
Mezi ně například patří  Vlasta Redl,Vladimír Merta, Jerry Turner, Jiří Pavlica  či evangelický kněz Sváťa Karásek a další.

Pozitivní ohlasy na tvorbu folkrockové hudební skupiny zaznívají i z úst hudebních kritiků.
„Hudebně jistá pouť s nejistou a jemnou undergroundovou patinou a působivým „old fashion" dylanovským bluesrockem. Stará škola s osobitým stoprocentním ručením. Mám strašně rád jejich žalmy," okomentoval tvorbu Oborohu kupříkladu recenzent Petr Mareček.