Nostalgie

„Festival vznikl jako nápad party kamaradů z Hradce Králové, kteří mají k Peckovsku a samotné obci Pecka vztah od dětství,“ vzpomíná na začátky Peckovské struny její zakladatel a pořadatel Zdeněk Špryňar.

„Jezdili jsme sem na dětské tábory, a tam se vlastně všichni seznámili. Teď je nám všem okolo sedmapadesáti let a toto kouzelné místo stále často navštěvujeme se svými rodinami.“

Festival, který před pěti lety vznikl z nostalgických vzpomínek, se postupem času zaslouženě stal nejnavštěvovanější akcí peckovského kulturního léta.

Hvězdy i novinky

„Hvězdným hostem pátého ročníku festivalu bude populární český písničkář František Nedvěd,“ pokračuje Zdeněk Špryňar. „Na pódiu se během dne vystřídá s kapelami Blue Gate, Pouta, Rolna a KTP.“

„Na festivalu dáváme vedle známých tváří příležitost také mladým začínajícím kapelám, které většinou hledáme na festivalu Folkový kvítek,“ říká Zdeněk Špryňar k výběru festivalových hostů.

Minipivofest

Součástí programu Peckovské struny bude také letos minipivofest, show míchaných nápojů a soutěže pro diváky. Festival Peckovská struna 2009 začíná v neděli 18. července v sedmnáct hodin v kempu Pecka.