Těšit se můžete na celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snow-kitingu a dalších zimních radovánkách. Během let se festival značně rozrostl, běžně jej navštíví 25 000 platících diváků.

Festival tentokrát zamíří do Kulturního domu SK Rabštějn v Kostelci nad Orlicí, kde budete moci v pátek 10. listopadu od 17.30 hodin zhlédnout hned několik pozoruhodných snímků, mezi nimi například sportovní reportáž VEN(CA) z unikátního závodu Yukon Artic trail 2017 a zároveň náhled do duše extrémního sportovce. Tento závod je označován jako nejchladnější a nejdrsnější závod na světě. Teploty mohou spadnout až na mínus 60 stupňů Celsia.

Jan Venca Francke je jedinečnou osobností českého sportu, začínal u plavání a traitlonu, kterému se věnoval nejen v Čechách, ale například také v Coloradu, Austrálii, Tasmánii a Kanadě. Po celém světě vyzkoušel několik řemesel - trenér, stavbař, zahradník, moderátor v rádiu, atd. Nyní se věnuje hlavně dlouhým běhům, orientačním závodům a dalším extrémním disciplínám.