Koná se již tuto sobotu od 14 hodin na louce u koupaliště ve Vamberku. V hlavním čase vystoupí legendární kapela Blue Effect. Vstupné je jako vždy dobrovolné.

„V předešlých letech jsme na našem malém rodinném festivalu přivítali hvězdné kapely Mňágu a Žďorp nebo Krausberry, letos je doplníme další velkou stálicí české scény – kapelou Blue Effect," zve na hudební program dramaturgyně Zuzana Cajtlerová. Kromě této kapely však vystoupí i další umělci. „Osobně jsem velmi zvědavá na česko-polskou písničkářku Beatu Bocek, která se sama doprovází na kytaru, harmoniku nebo ukulele," dodává.

„Festival jsme založily v roce 2012 a jen tajně jsme doufaly, že se staneme zavedenou kulturní akcí," prozrazuje jedna z organizátorek Petra Kašparová. „Jsme pyšné, že můžeme Vamberákům pravidelně přivážet zajímavé kapely a divadla," dodala. V podvečer vystoupí zpěvačka známá z loňské soutěže SuperStar – Eliška Buociková. Svůj improvizační um předvedou Pa.Le.Ťác.I z Pardubic ve svém divadelním vystoupení Love Story.

Po celém dni návštěvníky čeká divoká taneční tečka. Publikum, které vydrží až do půl jedenácté, roztančí známé rock'n'rollové melodie v podání Dirty Rudolph and His Inglourious Rock'n'roll Mates. Program pro děti začíná ve dvě odpoledne výtvarnými dílnami, ve čtenářském stanu nebo ve fotokoutku.

Dále se můžou těšit na pohádky z dílny Studia DAMÚZA a Divadla jednoho Edy.