Týnišťský divadelní soubor Jirásek se svou hrou naplnil sál do posledního místa, dostal nabídku na další účinkování.

 

Ve velké konkurenci různých divadelních žánrů, v období, kdy se hraje v Klicperově divadle každý den, dokázal „Pavouček“ naplnit sál divadla do posledního místa.

Čím to? Lidový muzikál, chcete-li opereta, je stále žánrem divácky oblíbeným a diváky žádaným. Divadelnímu souboru Jirásek se navíc povedl husarský kousek jak výběrem operety - autor Miloň Čepelka, tak výborně upravenou muzikou - ing. Petr Kožený, profesionální choreografií od Jiřiny Bednářové a v neposlední řadě herecky nadšenými a pěvecky vyrovnanými výkony celého téměř 35členého souboru. Proto také zástupci Klicperova divadla po zhlédnutí „Pavoučka“ v Týništi nad Orlicí nabídli účinkování souboru v Hradci Králové.

A jak dopadlo samotné představení? Příjemnou „ozdobou“ byla přítomnost autora Miloně Čepelky, který ještě před začátkem představení děkoval celému souboru a jeho slova o tom, že má trému větší, než když hraje sám, snad i uklidnila celý soubor. Všichni herci, komparz a technici ze sebe vydali maximum a na představení to bylo znát.

Tleskalo se po každé písničce, několikrát potlesk na otevřené scéně a závěrečný nekonečný sled „děkovaček“ a strhující dlouhotrvající potlesk byl velkou odměnou celému souboru.

Potom ještě příjemné posezení v divadelním klubu a velmi příjemný pocit, že jsme se na hradeckou hlavní scénu nejen dostali, ale velkolepě zvítězili a ukázali, že se v Týništi hraje dobré divadlo.


LIBOR STOLÍN