Divadelní skupina TEMNO vznikla začátkem roku 1998. Již na začátku si skupina předsevzala, že půjde cestou divadla, které chce svého diváka nejen pobavit, ale také přimět k zamyšlení nad danými tématy.

Například v minulé hře „Vrány" to byla komplikovaná otázka bezdomovců, v obouch „Kostlivcích" se jednalo o nevhodné masivní působení televize na náš život, či otázka lidské hrabivosti a násilí v „Tančícím indiánovi".

Hra „Seš normální?", kterou skupina uvedene již dnes od 19.30 hodin v divadelním sále kulturního domu v Týništi, se odehrává v prostředí otevřené psychiatrické léčebny.

Nad dějem visí otázka: Kde je hranice mezi duševní chorobou a jednáním zvráceného mozku? S touto hrou slaví skupina TEMNO úspěchy po celé republice. Například 9. května 2009 jsme potěšili diváky v divadle Minor v Praze (nutno podotknout, že jsme tam hráli již potřetí) a ve stejném roce získala skupina TEMNO na divadelní přehlídce amatérského divadla ve Starém Městě pod Sněžníkem cenu za nejlepší inscenaci pro dospělého diváka a cenu Absolutní vítěz přehlídky.

Libor Stolín, ředitel Kulturního centra a jeden ze zakládajících členů skupiny TEMNO