Zámorský, v této sezoně velmi produktivní, poslal Hradec do vedení 2:0. Tým kouče Tomáše Martince vedl v první třetině 2:0. „Měl jsem štěstí, něco tam spadlo. Hlavně že to přispělo k bodům a něco odvážíme,“ vykládal.

„Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, ale výsledkově se nám první třetina povedla,“ popsal paradox úvodu střetnutí trenér Mountfieldu Martinec.

První třetina nebyla dobrá herně, druhá pak především výsledkově. Domácí nasázeli Hradci tři branky a otočili skóre. „Nepochopitelně přestali hrát, začali dělat zbytečné fauly a Chomutov utkání otočil. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že se utkání pokusíme vyhrát a kluci zabojují. Ukázali velké srdce a charakter,“ řekl kouč.

Ve třetí části vyrovnal Filip Pavlík a v prodloužení se předvedl i jeho jmenovec Radovan. Zatímco Zámorský si připsal tři body za gól a dvě asistence, R. Pavlík zařídil vítěznou branku, když projel obranou a nahrál Lukáši Cingelovi. „Přestože Chomutov hrál velmi dobře, dokázali jsme vyrovnat a překlopit zápas na naši stranu,“ radoval se Martinec.

Hokejová extraliga: Piráti Chomutov - Mountfield HK.
Koukal sesazen. Kapitán Graňák vrátil tým k vítězství