Fanoušek Dynama si může zhluboka oddechnout a říct konečně. Po letech hrůzy, přestože už loňská sezona byla vydařená, respektive dvě její třetiny, se může těšit na takový zápas. Vůbec los pardubickým příznivcům servíruje lahůdky: mistra (Třinec), semifinalistu (Mladá Boleslav), vicemistra (Sparta Praha), semifinalistu České Budějovice) a nyní černého koně a spolukandidáta na titul.

„Čeká nás silný soupeř, který hraje organizovaně po celé ploše. Vítkovice mají šikovné hráče s kvalitním gólmanem. Vezou se na nějaké vítězné vlně,“ poukazuje na známý fakt asistent trenéra Marek Zadina.

„Bude to znovu velmi těžké utkání. My se na něj připravíme, jak nejlépe umíme. Samozřejmě chceme zápas doma zvládnout,“ dodává.

Možná ho potěší zpráva, že ostravské eso Petr Mueller je stále ve stavu zraněných.

„My se ale nezaměřujeme na konkretní hráče ani formace soupeře. Soustředíme se na svůj vlastní výkon. Na dodržování našeho herního systému. Zápas od zápasu se tom zlepšujeme,“ praví Zadina, který si rovněž pochvaluje, že se jeho tým vyhřívá na výsluní.

„Je to lepší než kdybychom se pohybovali někde uprostřed tabulky. Nesmíme, ale zapomenout na to, že teprve je odehráno sedm kol. Stále jsme prakticky na začátku a spoustu zápasů je před námi. S tím souvisí moře tvrdé práce,“ neusíná na vavřínech.

„Ať lidi přijdou na hokej. Bude to zápas nahoru dolů. Snad ho dotáhneme do šťastného konce,“ přeje si.