„Přiznám se, že letos favorita určit nedokáži,“ říká upřímně Ludvík Berger, předseda HC Náchod. To jeho hronovský protějšek Jindřich Šťavík by jeden tip měl. „Letos by to mohlo být vyrovnanější než vloni, přesto za favorita soutěže považuji Jaroměř. Základ týmu jim zůstal stejný a navíc tam přišlo pár hráčů ze Dvora,“ zdůvodňuje svůj tip Šťavík.

Ať už bude favoritem ten či onen, nejdříve bude nutno prokousat se základní částí, jež končí 4. února. Přímo do semifinále play off půjdou stejně jako v sezonách minulých první dva týmy po základní části, o zbylá dvě semifinálová místa se popere třetí až šestý celek po základní části. Mužstva, která skončí na sedmém a osmém místě, čeká baráž o setrvání v Krajské lize mužů.

Právě startující nový ročník přinese i dvě spíše kosmetické změny. Tou první je prodloužení po nerozhodném zápase, které se už nebude hrát ve čtyřech hráčích na obou stranách, ale pouze ve třech. A v případě, že ani prodloužení o vítězi nerozhodne, budou následovat trestná střílení. V minulé sezoně to byly série po třech, nově to bude po pěti hráčích.

Program 1. kola – neděle 1. října, 17.00: Nová Paka – Náchod, Jičín – Jaroměř, Opočno – Třebechovice, Nový Bydžov – Hronov.

Ilustrační fotografie.
Votroubek: „Letos bude špička KHL širší“

HC Opočno

Cíl pro sezonu?
Pavel Táborský, trenér: „V loňské sezoně jsme vybojovali v Krajské soutěži mužů druhé místo a v baráži skončili třetí. Po postupu Dvora Králové nad Labem do II. ligy jsme postoupili mezi krajskou elitu. Celou dobu jsme o účast v Krajské hokejové lize usilovali a nakonec se nám to povedlo. Chceme hrát důstojnou roli a pohybovat se ve středu tabulky. Chceme se vyhnout baráži a udržet KHL v Opočně co nejdéle. Půjdeme zápas od zápasu se snahou nic nepodcenit. Pokud chceme uspět, tak v každém zápase musíme odevzdat maximum. Loňský hráčský kádr nikdo nepopustil, z juniorky přišlo trio Richard Píč, Tomáš Franc a Jakub Mervart. Samozřejmě jednání o příchodech dalších hráčů probíhaly a probíhají. V současné době je vše teprve ve fázi jednání, zatím není nic podepsané. Uvidíme v nejbližších dnech, jak vše dopadne. Hráči se na sezonu připravovali individuálně. Od poloviny září jsme trénovali na ledě a absolvovali dva vítězné přípravné zápasy v Poličce (5:8) se Semechnicemi (9:4).“

Soupiska – brankáři: Martin Bláha (1984), Vladimír Mičian (1999).
Obránci: Tomáš Franc (1999), Tomáš Hejduk (1977), Petr Jakl (1976), Jan Jedlička (1980), Josef Kašpar (1995), Richard Píč (1998), Jaroslav Serbousek (1978), Ondřej Vedral (1986), Vojtěch Zajíček (1993), Lukáš Žid (1988).
Útočníci: Vladislav Černík (1982), Tomáš Chmelík (1986), Václav Lukášek (1992), Jakub Mervart (1998), Tomáš Přibyl (1986), Jiří Rail (1987), Jan Řehák (1991), Roman Slezák (1975), Martin Srpek (1995), Miloslav Škrabal (1988), Lukáš Vencl (1993).

Realizační tým – trenér: Pavel Táborský. Vedoucí týmu: Zuzana Světlíková.

Hvězda týmu: Roman Slezák - Zkušený tvořivý útočník s dobrou koncovkou.