Krajská soutěž hokejistů měla ve středu na programu závěrečné dějství základní části.

Magnetem bylo utkání dvou nejlepších týmů soutěže v Novém Městě nad Metují, v němž domácí lídr porazil Opočno 5:3. Oba týmy si se značným předstihem zajistily účast v baráži, v níž se střetnou s družstvy ze 7. a 8. místa v Krajské lize (Nová Paka a Jičín). Hrát se bude dvoukolově každý s každým o dvě místa v příštím ročníku Krajské ligy mužů. Baroni se v úvodním nedělním barážovém kole představí v Nové Pace.

Semechničtí hokejisté dokonale využili domácího prostředí a jasně přehráli Skuteč. Hlavním hrdinou dalšího „Winter Classic" byl domácí útočník Petr Ivančic, který vstřelil pět branek a navíc přidal dvě asistence.

Na týmy TJ Sokol Semechnice a HC Čestice (v posledním kole základní části volný los) nyní čekají zápasy v nadstavbové části „O pohár předsedy VV Krajského svazu ledního hokeje". V úvodních nedělních zápasech zajíždějí zástupci našeho okresu na kluziště soupeřů – Čestice hrají ve Skutči a Semechnice v Lanškrouně.

Semechnice – Skuteč 8:3

Sestava TJ Sokol Semechnice: Vacek – Novotný, Janský, Prouza, Hetfleiš, Ivančic, Cvejn, Ryšavý, Frýda, Gois, Bartoň, Čapek.

Utkání na domácím přírodním ledě nezačalo pro semechnické hokejisty ideálně, když ve 4. minutě inkasovali při své početní výhodě z hole Vágnera. V 16. minutě přidal druhou branku hostující Nevole, ale ve stejné minutě snížil na 1:2 Ivančic. O minutu později vyrovnal po přihrávce Ivančice Frýda. V průběhu druhé třetiny padla rozdílová branka a to ve 24. minutě, kdy po přihrávce od Cvejna skóroval Ivančic. Ve 39. minutě měl hostující tým výhodu trestného střílení, ale semechnický Vacek byl pozorný. Závěrečná třetina nabídla více než stovce diváků šest gólů. Čtvrtou branku vstřelili Semechničtí ve 41. minutě, kdy se v oslabení prosadil Ivančic. Stejný hráč o dvě minuty později po úniku upravil na 5:2. Ve 47. minutě snížil při přesilovce skutečský Ligr na 5:3. V 50. minutě se opět měnilo skóre a na 6:3 upravil po přihrávce od Janského a Novotného s chutí hrající Ivančic. Poslední dvě branky padly také z holí domácích. Nejprve v 55. minutě skóroval Cvejn a v 59. minutě udělal tečku za vítězným utkáním Novotný.

Nové Město – Opočno 5:3

Sestava HC Opočno: Bláha (Šnajdr) – Franc, Vedral, Jakl, Hejduk, Slezák, Černík, Chmelík, Lukášek, Řehák, Vencl, Škrabal, Mervart.

Utkání o první místo po základní části začalo oboustranně opatrně. Na první gól se tak čekalo až do 15. minuty, kdy vymazal bezbrankové skóre domácí Škoda – 1:0. Opočno ale s odpovědí přispěchalo poměrně rychle. V čase 16:57 srovnával na třetinových 1:1. Chmelík. Ve druhé třetině diktoval tempo hry domácí celek, který to také dokázal vyjádřit i gólově. Ve 24. minutě vrátil Novému Městu vedení gólem v oslabení Reichmann a v čase 27:00 vstřelil uklidňující třetí gól Spartaku Rojšl – 3:1. O šest minut později zvyšoval už na 4:1 Chmelař. Ve třetí třetině si domácí svůj náskok hlídali, jenže přišla hluchá novoměstská dvouminutovka, která vnesla do zápasu tradičních soupeřů nový náboj. Nejprve ve 48. minutě svou druhou brankou v utkání upravoval Chmelík na 4:2, aby ve 49. minutě dával Vencl na kontaktních 4:3. Klid na domácí hokejky ale vnesl Reichmann, jenž deset minut před koncem zápasu upravil na konečných 5:3.

(dr, va)