Do soutěže jste vstupoval s nějakými vizemi a plány, jak se je podařilo naplnit?
Chtěli jsme soutěž hlavně zatraktivnit, zpřístupnit lidem a vytvořit takovou ligu, která nás bude bavit. Před sezonou jsme si vzali velké sousto – atraktivní web včetně pravidelné aktualizace, statistiky, přímé televizní přenosy, hlasatele na utkáních, zmedializování celé soutěže a získání partnerů.
To všechno se víceméně podařilo. Stojí za tím velké úsilí a práce všech, kteří se kolem soutěž pohybují. Ať už to jsou hráči, vedoucí týmů, administrátoři zápasů i ledaři na zimním stadionu. Všem patří velký dík za jejich nasazení.

Hovoříte o televizních přenosech. Jaká byla jejich sledovanost a ohlasy?
Na amatérské úrovni hokeje jsme první a troufnu si tvrdit, že zatím také jediní, kteří přenosy živě vysílají. Celý systém pracuje na portálu tvcom.cz. Techniku nám zapůjčili rychnovští fotbalisté a moc nám tím pomohli.

Sledovanost přenosů je různá, samozřejmě podle atraktivity zápasu. Nicméně dneska víme, že každý zápas sledovalo 200 – 300 diváků na internetu. Ty nejsledovanější přenosy měli zhruba 800 shlédnutí. Tím vlastně odpovídám na druhou část dotazu, protože to je důkaz o tom, že se to osvědčilo a ohlasy jsou pozitivní. Přenosy se líbí fanouškům, hráčům, ale i rozhodčím.

Vím, že to zní nadneseně v této naší hobby lize, ale vlastně jsme jí i zprůhlednili a cokoliv se na ledě stane, jsme schopní díky videu řešit.

A před sezonou jste říkal, že chcete zprůhlednit financování soutěže.
Ano. Hokej hrajeme pro zábavu, pro radost, ve svém volném čase a všichni hráči i za své peníze. Když sečtu organizaci soutěže a náklady všech týmů, tak je zřejmé, že soutěží „proteče" půl milionu korun. A to není malá částka. Právě proto vzniklo občanské sdružení RHL. Každý tým má ve výkonném výboru svého zástupce.  Peníze, které se podařilo získat jsou na bankovním účtě a všichni členové výboru mají volný přístup do účetnictví. Tím chci v první řadě vyloučit jakékoliv spekulace a diskuze, které se tady v minulosti vedly.

O RHL bylo v posledních měsících hodně slyšet. Tištěná média, televize, radia. Jak se podařilo zajistit tak masivní propagaci?
Je to trochu dané mým zaměstnáním. Mám k tomu blízko a v podstatě každý den se v médiích, na různých úrovních, pohybuji. Velmi si vážím spolupráce s Rychnovským deníkem, který nám hodně pomohl a podpořil Rychnovskou UNET hokejovou ligu.

Podařilo se nám objevit v hlavní zpravodajské relaci na TV Nova nebo ve vysílání Radia Černá hora. Pravidelně jsme byli v Rychnovském zpravodaji. To všechno jsou propagační kanály v regionu, které využíváme, pomáhají nám a jsou nezbytné pro celkový dojem ze soutěže.

Jaký je celkový dojem ze soutěže?
To musí posoudit hokejisté a fanoušci. Za mě dobrý. Hrálo se v rámci možností fair play, viděli jsme stovky gólů, desítky napínavých zápasů, řadu pozitivní i negativních emocí, ale i ty ke sportu patří a dokázali jsme je vždy vyřešit. Moc děkuji všem týmům, které se zúčastnily a pevně věřím, že za rok budou chtít hrát znovu a že třeba i počet mužstev rozšíříme.

Jak bude vypadat závěr Rychnovské UNET hokejové ligy?
Dneska v 18 hodin je na programu velké finále, do kterého postoupili Sršni Záměl a Medvědi Rokytnice. Rozhodně to bude velký sportovní zážitek a všechny na finále zvu. Celou soutěže zakončíme v pátek 14. března v rychnovském Společenském centru, kde se uskuteční Galavečer rychnovského hokeje, včetně vyhlášení a předání ocenění.