Aktraktivní duel vedoucího mužstva extraligy se čtvrtým celkem tabulky rozhodla jediná branka. Padla ve 34. minutě, kdy zkušený hradecký forvard Petr Koukal v nebezpečném prostoru riskantně zakládal rozehrávku, jeho pas před brankou zastavil Kracík a z otočky překonal překvapeného gólmana Rybára.

Hradečtí tak nepříliš šťastně zahájili náročnou sérii čtyř venkovních zápasů v řadě - v Plzni vyšli střelecky i bodově naprázdno. Další příležitost na bodový zisk dostanou v neděli, kdy od 15 hodin hrají na ledě Třince

Plzeň - Hradec Králové 1:0

Fakta - branka: 34. Kracík. Rozhodčí: Pražák, Souček – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 7010.
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – J. Kindl, Jones, Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák – Schleiss, Mertl, Gulaš – D. Kubalík, Stach, Indrák – Straka, Kracík, M. Chalupa – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.
Mountfield HK: Rybár – Gregorc, Cibulskis, Graňák, Rosandić, Vydarený, Pláněk, Čáp – Vopelka, Dragoun, Köhler – Látal, Kukumberg, Jaroslav Bednář – Červený, Koukal, Cingel – R. Pavlík, Berger, Jarůšek.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): "Ačkoliv o výsledku rozhodl jediný gól, diváci viděli atraktivní zápas. Narazily na sebe dva silné týmy, hrál se rychlý hokej a nešlo očekávat, že Hradec nějak přejedeme. O to víc jme rádi, že jsme utkání zvládli a máme tři body. Dobře jsme forčekovali a správně volili, kdy můžeme útočit a kdy je nutné bránit. Čím déle se hrálo bez gólů, bylo jasné, že nejspíš rozhodne jedna chyba, zaváhání. To se také stalo a rozhodující gól jsme dali my. Kluci zápas odmakali a vítězství si zasloužili. Ještě tam byly emoce, nervy, ale hráči obou týmů je dokázali zkrotit a hrál se parádní, férový hokej. Jen kdyby takových zápasů bylo víc."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Do Plzně jsme jeli s pokorou a respektem k ofenzivní síle soupeře. Ale zatímco v defenzivě jsme zápas odehráli slušně, v útoku jsme se nedokázali prosadit, Nějaké šance jsme si dokázali vytvořit snad jen v přesilovkách, ale gól jsme nedali, zatímco soupeř ano a zaslouženě tak zvítězil."