Rád mění kluby, ale třeba nyní přichází změna. „Pupeční šňůra je pořád přidělaná,“ glosuje Radek Smoleňák symbiozu s hokejovým Mountfieldem. V minulé sezoně v Hradci zaválel, mihnul se tady i na začátku té současné, ale pak zmizel.

Zkusil prorazit ve Švýcarsku. Nepodařilo se, a proto je zpátky. Tentokrát bez podmínek, v kontraktu nemá zanesenu dohodu o tom, že může kdykoli vyrazit do světa.

„Mám radost, že mi vedení dalo najevo důvěru,“ říká útočník, který podepsal smlouvu na dva roky.

A pak odpálil raketový start: dva góly v Karlových Varech, další dva při nedělní demolici mistrovského Brna. Kometu Hradečtí zničili 6:3.

Znovu se bude moci ukázat už v úterý, tým hraje v Třinci (17).

Vypadáte spokojeně.
Říkám to od začátku: Cítím se tady výborně, mám to tady rád a doufám, že se budeme zlepšovat a že ten potenciál naplníme na sto procent.

Takže nesouhlasíte s tím, že by měl mít Hradec nižší ambice než v minulé sezoně?
Každý chce vyhrávat. Loni jsme chtěli vyhrát, měli jsme na to super kádr. Letos máme taky super kádr, trošku jinak postavený, ale chceme vyhrávat. Nikdo si nejde jen tak zahrát nebo se jen tak ze srandy někde motat.

Máte nejvyšší cíle?
Musíme je mít, jinak by nás to ani nebavilo.

Ve Švýcarsku jste byl měsíc. Po návratu hned dáváte góly. Čím to je?
Mám radost, lhal bych, kdybych říkal, že ne. Ale je to taky tím, že jsme hráli dobře jako tým. Je to nějaká cesta, kterou bychom chtěli jít. Oproti zápasu ve Varech byl rozdíl, že jsme se víc tlačili do brány a měli hodně dorážek. Jsem rád, že pomůžu a že jsme vyhráli důležitý zápas. Brno se motá kolem nás, je to velké vítězství.

Navíc přišlo skoro šest tisíc lidí. To kvůli vám?
Tak já si nemyslím, že přišlo šest tisíc lidí na mě. Zase nejsem AC/DC. To bych hrál na Strahově. (směje se) Přišlo hodně lidí, z toho jsem měl radost. Byl to velký zápas. Nevím, jestli si lidi přišli odpočinout od těch nesmyslů. Tím myslím Babiše a spol. Asi si přišli udělat radost, aby nemuseli řešit tyhle podvodníčky kolem.

Ilustrační foto
Šlágr: 11 branek a prodloužení. Uspěl Náchod

Je dobře, že to není jen na chvilku…
Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Kometa Brno.Zdroj: Deník/ Michal FantaKdyž se objevila možnost získat zpět Radka Smoleňáka, v Hradci neváhali. Bývalý kapitán národního mužstva se do hokejového Mountfieldu vrátil po měsíčním angažmá ve Švýcarsku, kde oblékal dres Rapperswilu.Tentokrát však přichází bez možnosti znovu odejít do zahraničí.

„Jsme rádi, že to není na chvilku, že tady podepsal delší kontrakt. Před sezonou jsme si vytyčili cestu, chceme budovat tým koncepčněji. Dohoda s Radkem nám do toho zapadá,“ pochvaloval si trenér Tomáš Martinec (na snímku). Smoleňák hned začal plnit roli střelce. „Znovu ukazuje, jak je silný v předbrankovém prostoru,“ řekl kouč.