Martin Hosták dorazí jako generální manažer hokejistů Zlína na zimák, kde vyrůstal - odkud se odrazil až do národního mužstva a angažmá v NHL či ve Švédsku.

Berani se představí na ledě Mountfieldu ve 21. kole extraligy.

„Samozřejmě jsem v Hradci vyrůstal, ke klubu mám vřelý vztah. Na druhou stranu jsem teď Beran. Rozhodně nebudu nijak rozpolcený. Ve všech ostatních zápasech jim ale fandím,“ říká muž, který se stal šéfem jihomoravského klubu v létě. „A jestli to pro mě bude zvláštní zápas? Jedině v tom, že mně neustále někteří kamarádi předhazují, že budeme stát proti sobě. To mi přijde zvláštní,“ směje se.

Richard Jarůšek.
„Nemůžu být nas...," říká oživený střelec

Ale pozor, úplně obyčejný zápas to pro něj nebude, to je jisté. Zaprvé už je v Hradci od víkendu, jen si v pondělí odskočil na jednání do Prahy a včera do Trutnova. Zadruhé se možná na zápas vydá na kole. Jak je – ostatně – na východě Čech zvykem. „To jsem ještě nedořešil. To se uvidí až před zápasem. Ale v úterý byly minus dva stupně, to by se mi asi moc nechtělo,“ vypráví.

Dalším speciálním faktorem pro něj bude rivalita s místními. „Samozřejmě jsem se zmínil o tom, že bych byl rád, kdybychom v Hradci nějaký bod urvali a já si mohl udělat radost a legraci ze svých kamarádů,“ přiznává.   (fej, dan)

Hokejová extraliga
21. KOLO, středa 15. listopadu, 17.20: Plzeň – Chomutov (ČT Sport), 17.30: Litvínov – Mladá Boleslav, Vítkovice – Jihlava, 18.00: Brno – Pardubice, Hradec Králové – Zlín, Liberec – Sparta.

22. KOLO – pátek 17. listopadu, 15.30: Chomutov – Litvínov, Zlín – Třinec, 17.00: Pardubice – Liberec, Brno – Vítkovice, 17.20: Mladá Boleslav – Hradec Králové (ČT Sport), 17.30: Jihlava – Plzeň, 18.30: Sparta – Olomouc.