Výhra sama o sobě by jim stačila k průniku do vyřazovací části, ale o ten již vlastně nešlo. Švédská Frölunda totiž v úterý večer vyhrála ve velšském Cardiffu a Mountfield měl postup jistý už před utkáním.

Rakouský soupeř v Hradci Králové přesto docela dlouho kousal. Ač výsledek vypadá naprosto jednoznačně, po dvou třetinách vedli domácí pouze o jednu branku.

Gólově se rozjeli v závěrečné třetině, v níž nasázeli pět gólů.

„Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, a to s více vstřelenými góly. Byť branky přišly především ve třetí třetině. Myslím, že to kluci odehráli výborně, měli dobrý pohyb,“ řekl hlavní trenér Mountfieldu Tomáš Martinec. „Samozřejmě jsme šťastní, že jsme postoupili ze skupiny, že to mužstvo zvládlo.“

Pro Hradec je výhra vítaná. V extralize prohrál čtyři z posledních pěti duelů a potřeboval se vrátit na úspěšnou vlnu. Zda se mu to podařilo, se ukáže o víkendu - v pátek jede do Olomouce, v neděli hostí Zlín. Potká se tedy se dvěma soky, jež potřebuje stlačit ke dnu extraligy.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary.
Kapitán Graňák se vrátil. Bylo to divné, přiznal

Hradec Králové - Graz 7:1

Fakta - branky a nahrávky: 6. Perret (Paulovič), 34. Vincour (Cingel.), 45. Paulovič (Vincour.), 49. Bičevskis (Miškář), 55. Kubík (Chalupa), 57. Chalupa (Gaspar, Paulovič), 59. R. Pavlík (Cingel) – 28. King (Setzinger, Horn). Rozhodčí: Smetana (Rak.), Šír – Kis, Klouček (všichni ČR). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 2569. Třetiny: 1:0, 1:1, 5:0.
Mountfield Hradec Králové: Lukeš – Pilař, Čáp, Allen, Šalda, Gaspar, Nedomlel – Miškář, Bičevskis, Poppel – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Perret, Klíma, Paulovič – Chalupa, Kubík, Jergl. Trenér: Tomáš Martinec.
Moser Medical Graz 99ers: Nihlstorp – Weihager, Egger, Hamilton, Kirchschläger, Winkler, Lindner, Rappold – Ograjensek, Oleksuk, Collberg – Yellow Horn, Setzinger, King – Zusevics, Moderer, Aslin – Grafenthin, Krainz, Kainz. Trenér: Doug Mason.