Nedařilo se ani semechnickému týmu, který v prvním kole soutěže O pohár předsedy VV KSLH prohráli ve Skutči.

Baráž o KHL - 1. kolo

Opočno – Nové Město n. Met. 1:4

Sestava HC Opočno: Bláha (Kačírek) – Franc, Hejduk, Jakl, Vedral, Jedlička, Veselý – Mervart, Řehák, Srpek, Slezák, Černík, Vencl, Steklík, Chmelík, Rail, Adolf, Škrabal.

Do prvního barážového souboje vstoupili lépe novoměstští hokejisté, kteří diktovali tempo hry, jenže se dlouho nedokázali prosadit střelecky. Na úvodní gól se tak v Opočně čekalo až do závěru prvního dějství, kdy hosté odskočili na dvoubrankový rozdíl. O vedoucí gól Spartaku se v začínající 16. minutě zasloužil Pohl a v začátku poslední minuty první třetiny upravoval na 0:2 zkušený Praus. V úvodu druhého dějství dostali domácí hokejisté dvakrát výhodu přesilové hry, Spartak ji však odbránil precizně. Pak dostali stejnou příležitost i hosté, ale ani oni se prosadit nedokázali. Další podstatné věci se v Opočně děly až v závěrečné desetiminutovce celého utkání. V 51. minutě si trest na 2+2 minuty vykoledoval domácí Vedral, novoměstskou přesilovku však ukončil držením Dufek. Při hře ve čtyřech na obou stranách dal zápasu novou zápletku domácí Řehák – 1:2. O závěrečný tlak se připravilo Opočno vlastní nedisciplinovaností. V začínající 57. minutě se nechal za podražení vyloučit Vedral a ještě v téže minutě si k němu na lavici hanby přisedl i Hejduk. Dvojnásobnou početní výhodu sice hosté ve třetí gól přetavit nedokázali, následující zkrácenou přesilovku pěti proti čtyřem ale už ano. Klid na novoměstské hokejky vnesl v končící 59. minutě Macháček – 1:3. Na konečných 1:4 pak zvyšoval v začátku poslední minuty Reichmann.

Litomyšlští hokejisté sahají po překvapivém postupu do semifinále.
Hlinsko a Moravská Třebová slaví postup do semifinále

O pohár předsedy VV KSLH - 1. kolo

Skuteč - Semechnice 6:2

Sestava TJ Sokol Semechnice: Chalupný – Novotný, Janský, Dvořák, Gois, Ivančic, Frýda, Brandejs, Rubák, Mlateček, Cvejn, Bartoň, Ryšavý, Bury, Jičínský, Smola.

Semechničí hokejisté se po týdnu vrátili na skutečský led, tentokrát už v souboji O pohár předsedy VV KSLH. Po roce si do branky kvůli neúčasti obou gólmanů stoupl veterán Chalupný. První branka utkání padla, jak už začíná být zvykem, při přesilové hře Semechnic, jen s tím rozdílem, že do jejich svatyně. V 9. minutě se trefil Janoušek a v 15. minutě přidal druhý gól Hladík. Ve druhé třetině hosté snížili na 1:2 brankou Smoly. V té době si hosté mysleli, že s domácími můžou hrát hokej, tak povolili z naordinované strategie a to se vymstilo. Ve 28. minutě využil přesilovou hru Kusý – 3:1, po dvou minutách hry přidal další gól Hladík a ve 31. minutě skóroval Š. Lenoch. Účet třetí třetiny ve 40. minutě završil ze samostatného nájezdu Janoušek – 6:1. Do třetí třetiny hosté nastoupili opět s obranou taktikou, což skutečským nesvědčilo a také brankář Chalupný své mužstvo podržel. Ve 48. minutě uzavřel skóre zápasu Cvejn – 6:2. V 57. minutě zápasu fauloval Gois a u branky domácích se spustila hromadná bitka, po které semechnický hráč vyfasoval trest 5 minut a do konce utkání. Semechničtí zase svými zbytečnými chybami a neproměňováním šancí přišli o lepší výsledek.   (dr, mr, va)