Pardubice celkem na domácím turnaji odehrají tři zápasy. „Po dvou týdnech tvrdých tréninků se hráči i my členové realizačního týmu těšíme na zápasovou prověrku. Zase to bude něco jiného,“ řekl pardubický trenér Ladislav Lubina.

Pro většinu hráčů základního kádru půjde o první přípravné utkání před novou sezonu. Kromě nich ještě Dynamo využije tři hráče, kteří zůstávají v režimu try outu. Těmi jsou Radovan Bondra, Filip Kuťák a Johan Lorraine. Posledně jmenovaný Švéd ještě kvůli drobnému zranění nestihl žádný zápas odehrát.

„Naším záměrem je zapojit do Memoriálu Zbyňka Kusého co nejvíce hráčů. Chápu, že fanoušci rádi uvidí v akci naše nové posily, rád je pozvu v úterý na naše úvodní střetnutí turnaje,“ uvedl trenér Lubina.

Ještě před východočeským derby začne v 18.45 hodin slavnostní zahájení, které připomene éru Zbyňka Kusého. S bývalým generálním manažerem Pardubic se Lubina potkával jako hráči i trenér. „Pro klub toho udělal ohromně moc. Při všech třech mistrovských titulech se výrazně projevily jeho manažerské vlastnosti,“ poznamenal Lubina.

Martin Sýkora, předseda představenstva a generální ředitel HC Dynamo Pardubice
Turnaj máme kam posouvat, říká generální ředitel Sýkora