Dynamo padlo v království vladaře Jaroslava Bednáře 0:6, bylo to šesté vítězství Mountfieldu v extralize nad superrivalem v řadě. Statistiky i předvedená hra v těchto utkáních ukazuje obří rozdíl mezi oběma týdny. Pro pardubické fanoušky je to nepříjemné, ale Hradec prostě a jednoduše hraje jinou ligu.

V minulé sezoně nasázel Dynamu jednou osmičku, získal všech dvanáct bodů ze vzájemných utkání. Na konci sezony bral bronzovou medaili, zatímco ten slavnějších východočeský klub zachraňoval extraligovou existenci v baráži.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice.
Hradec versus Pardubice: Venku klid, emoce na stadionu

Na začátku nové sezony se zdálo, že mohou být obě mužstva plus minus na stejné úrovni. Ani jedno nezačalo dobře, v minulých duelech pak obě pozvedla prapor. Jenže je tu jeden velký rozdíl. Zatímco Pardubice braly body za hokej plný bolesti, sebeobětování na samé hraně, Mountfield pomalu začal šlapat, jak mu určovaly předsezonní analýzy.

A derby jeho rozlet potvrdilo. Tým kouče Václava Sýkory nevyhrál se štěstím, nezvítězil proto, že by soka přetlačil důrazem. Prostě ho hokejově zašlapal do země. Král Bednář, skvělý obránce Dominik Graňák, důrazný útok kolem dravce Michala Dragouna. Samozřejmě mág v masce Patrik Rybár. A další…

Hradecká kvalita je na zkrátka úplně jiném levelu.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice.
Bednář: „Zůstal bych při zemi"