Na kole? Ano, ještě před zahájením společné přípravy s dalšími spoluhráči se Kantor přestěhoval do Pardubic. Do centra města to tak nemá daleko. „Je to super, na trénink jsem přijel na kole podél řeky. Nemusím sedět každý den půlhodinu v autě, je příjemnější vyjet v hezkém počasí na kole,“ uvedl Kantor.

Ideální je squash

Nejen stěhování a zařizování, ale i výlety do přírody a potom samozřejmě v rámci možností trénink. To byl hlavní program Kantora po skončení sezony. V období, které poznamenala pandemie koronaviru.

„Bylo to trochu těžší s posilováním, protože posilovny byly zavřené. Posledních čtrnáct dnů jsem se snažil nějakým způsobem trénovat, abych přišel připravený a neumřel tady hned první trénink,“ poznamenal pardubický gólman.

Se sportováním to ovšem bylo složitější. „Já třeba v letní přípravě hrají rád squash, ten jsem taky nemohl hrát. Je to složitější, ale musíme se s tím poprat. Nedá se nic dělat,“ řekl Kantor.

MISTŘI SVĚTA Z ROKU 1985. Tým Československa dobyl v Praze zlato, zasloužil se o něj i Jiří Šejba (čtvrtý zleva v řadě uprostřed).
Zlatý hattrick: Přehled, švih a Stevens na párku za řevu diváků

Právě squash bere jako ideální doplněk pro brankáře. „Zaměřuji se na obratnost a reakci, což je ve squashi super. Tam jsou změny směru, reakce na míček,“ dodal.

Trénink ve skupině

Od minulého týdne už se pardubický gólman připravuje společně s dalšími spoluhráči. Tréninky v rámci letní přípravy byly zahájeny. Ve skupinách a zatím v omezeném režimu.

„Je fajn se vidět se spoluhráči, i když si nemůžeme ani plácnout. Aspoň je trochu sranda, už tam jsou nějaké vtípky. Je to příjemnější než trénovat sám,“ potvrdil.

Těší se už na další fázi přípravy, i když ta je ještě daleko. „Hlavně se těšíme na led, jsme hokejisti. Když člověk běhá a posiluje, tak už má chuť jít na led,“ říká Kantor v přípravě na další sezonu.

Postup Jihočechů

Jako českobudějovický rodák může očekávat vzájemné zápasy s Motorem, který se vrací do nejvyšší soutěže. „Musím říct, že jsem jim postup přál. Je vidět, jak je složité se dostat zpátky. Myslím, že vždy měl Motor výborný tým, ale podařilo se jim postoupit až teď. Určitě si představovali, že to oslaví na ledě, ale to nakonec nešlo. Těším se, až v Budějovicích budeme hrát, mám tam rodinu a kamarády. Ale samozřejmě doufám, že ty zápasy dopadnou vítězně pro Dynamo,“ prohlásil Kantor.

K návratu Českých Budějovic pomohl i brankář Milan Klouček, jenž se po ročním hostování vrátil zpět do Pardubic. „S Milanem jsme se trochu znali, protože jsem chvíli v Budějovicích trénoval před mým příchodem do Pardubic. Je to fajn kluk, těším se na spolupráci,“ uzavřel pardubický gólman.

Ilustrační foto
Návraty z hostování a odchody. O posilách Dynamo jedná