Trutnov - Vrchlabí 7:0

Fakta - branky a nahrávky: 3. Ukhin (Bezděk, Svoboda), 19. Fedulov (Tatar, Gabriel), 38. Tatar, 39. Semorád (Šefl, Kalla), 50. Ukhin (Pražák, Svoboda), 54. Bezděk (Ukhin, Svoboda), 56. Vácha (Šefl, Semorád). Rozhodčí: Škrobák – Horažďovský, Štěpánek. Vyloučení: 8:11 + navíc Vašíček, Mrňa a Matějček 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. Třetiny: 2:0, 2:0, 3:0. Diváků: 1370.
HC BAK Trutnov: Ašenbrenner – Fedulov, Pražák, Šefl, Vácha, Bezděk, Suk, Suvorov, Špetla – Ukhin, Svoboda, Kubinčák – Chytráček, Kalla, Semorád –Tatar, Janoušek, Gabriel – Vacek, Kmošek, Křížek.
HC Stadion Vrchlabí: Abrahám – Voženílek, J. Moník, Vašíček, Muška, Jirků, Kynčl, F. Moník, Chleborád – T. Půlpán, Kastner, Mrňa – Chalupa, Matějček, Hozák – Procházka, Urban, A. Půlpán – Hidveghy, Bláha, Pšurný.

V pořadí čtvrté východočeské derby přineslo zatím nejpřekvapivější výsledek. A to bez debat! Hosté do něj šli v roli favorita, čáru přes rozpočet jim ale udělaly hned úvodní dvě minuty. Za katr totiž bleskově zamířili Muška s Alešem Půlpánem a domácí trestali vedoucím gólem Ukhina. Pro Draky ideální záležitost. V souboji s papírově silnějším protivníkem se mohli soustředit na defenzivní hru a z ní vyrážet do smrtících brejků.

Po sérii dalších vyloučení, tentokrát na obou stranách, to navíc byli znovu oni, kdo pohnul brankovým stavem. Po akci Tatara s Gabrielem napřáhl od modré čáry Fedulov a gólman Abrahám puk zaregistroval až za svými zády – 2:0. Ve vrchlabské šatně o přestávce muselo být pořádně dusno. Druhá třetina patřila hostujícím celku. Herní převaha ale ne vždy stačí na dobrý výsledek a právě to byl příklad sobotního derby. Chalupa i Procházka mířili jen do tyče, zato domácí využili z minima maximum.

V čase 37:35 proměnil brejk Tatar a o 50 vteřin později zvyšoval Semorád už na 4:0! Šokující výsledek se výrazně podepsal na dění v závěrečné periodě. Nálada ve vrchlabském týmu nebyla dobrá, domácí si dál na sto procent plnili své povinnosti a navíc byli v závěrečných minutách odměněni dalšími třemi góly. Ukhin, Bezděk a Vácha navýšili stav až na nebývalých 7:0 a v trutnovské aréně mohla pokračovat jedna velká vítězná párty.

Pohledem trenérů:
Petr Vácha (Trutnov): „Povedlo se nám úplně vše. Myslím, že jsme kluky v pátek na tréninku docela nabudili, i když zápasy s Vrchlabím jsou už tak specifické. Do ničeho jsme se nehrnuli, využili jsme první přesilovku a ta nás nakopla. Dobře jsme bránili, hráli obětavě a zblokovali spoustu hostujících střel. To byl základ. První třetina byla z naší strany suprová, druhou jsme se malinko zatáhli, rozhodčí nás k tomu nepustil. Pískal to malinko jinak, než měl. Ve třetí třetině na nás ale byly úplně zbytečné zákroky. Jestli to hráči Vrchlabí neunesli, to si musí říct oni sami. Našim klukům chci poděkovat za předvedený výkon a hlavně za to, že se nenechali vyprovokovat souboji, jaké hosté předvedli. Děkuji také fanouškům obou kotlů za skvělou atmosféru. Když přijde 1400 lidí, to se pak hraje samo.“

Petr Hlaváč (Vrchlabí): „Do zápasu jsme vstoupili špatně, hned jsme hráli ve třech a dostali gól. Pak jsme hru ovládli, ale bohužel šance nevyužili a místo toho inkasovali zase takový hloupý gól. Ve druhé třetině jsme hráli dobře, měli přesilovky, ale nepodařilo se nám je využít. Přišly další dvě chyby a bylo to 4:0. Ve třetí třetině jsme zkusili forčekovat na hranici rizika, ale bohužel nám nebylo přáno skórovat. Emoce hráčů vyplynuly z toho, co se zápasem udělal ten člověk, který ani nevěděl, koho vylučuje. Nic ale neshazuji na rozhodčího, prohráli jsme si to sami. Jsme zklamaní. Pro fanoušky je to hrozný výsledek, pro nás ale možná lepší, než to tady ztratit gólem minutu před koncem.“

Dvůr Králové - Jablonec 2:5

Fakta - branky a nahrávky: 45. Hoskovec (Dušek), 60. Hoskovec (Fořt, Karlík) – 7. Bříška (Plíhal, Tondr), 9. Maďar (Mulač, Brokeš), 18. Pavlů (Brokeš), 51. Plíhal (Bříška, Mrkvička), 57. Maďar (Paulů, Plíhal). Rozhodčí: Micka – Tasch, Žídek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Třetiny: 0:3, 0:0, 2:2. Diváků: 480.
HC RODOS Dvůr Králové n. Labem: Konvisser – Vitebský, Starosta, Matějíček, Tondr, Petira, Faltys, Karlík, Hoskovec, Rychtera, Řepík, Dušek, Zmítko, Kocián, Luštinec, Havlas, Fořt, Ježek, Valášek, Řezníček.
HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hrstka – Mrkvička, Pilař, Pavlů, Abrahám, Šuráň, Havelka, Švík, Nezbeda, Frk, Babec, Tondr, Prokeš, Plíhal, Mulač, Maďar, Bříška.

Domácí hokejisté nenavázali na poslední domácí výhru nad Kolínem a s Jabloncem padli výsledkem 2:5. Dvoráci prospali úvodní třetinu (0:3), po které se již nedokázali vrátit do hry a zklamali tak vcelku slušnou návštěvu svých fanoušků.

Další dnešní výsledek:
Letňany - Nymburk 0:4.

Aktuální tabulka:

1. Vrchlabí 11 39:25 25
2. Jablonec 12 43:34 21
3. Kolín 11 37:31  20
4. Trutnov 12 42:38 18
5. Nymburk 12 42:42 18
6. Dvůr Kr. 11 44:49   8
7. Letňany 11 21:48   6

Příště (ve středu) se hraje:
Vrchlabí - Dvůr Králové, Nymburk - Kolín, Trutnov má volno.