Že jsou setkání Pardubic a Kladna pořádnou střeleckou divočinou? Bývávalo. Bez bosse Jaromíra Jágra a jeho hvězdných kumpánů je to jiný sport. „Pojišťováci" hru na trpělivějšího zvládli, Kladno poprvé v sezoně porazili. Ale byla to slušná fuška.

Houževnatý tým kolem veterána Pavla Patery se snažil co nejjednodušeji čistit prostor kolem brankáře Chábery, nepouštět domácí tým k dorážkám a kousat z rychlých brejků.
Východočeši získali životně důležité tři body hlavně díky přesilovkám.

Důležitou roli při nich hrál znovu obr Jiří Cetkovský. Nacouvá před branku a obránci mají smůlu. Tenhle náklaďák se odtlačuje hodně špatně.
V 10. minutě poslal Cetkovský svoje mužstvo do vedení, když dokázal těsně před brankovištěm tečovat Bartekovo pohotové nahození od mantinelu.
Jenže Kladno se oklepalo docela rychle, Kameš rychle švihl zápěstím pod horní tyč a za necelé tři minuty bylo srovnáno na 1:1.

A tak musela do akce zase pardubická těžká váha. Při druhém pardubickém gólu se Cetkovský puku sice nedotkl, ale znovu hrál klíčovou roli. Hlídkoval před Cháberou a jeho mohutná záda kladenskému gólmanovi výhled dost komplikovala. Bartekovo nahození tak uviděl až v poslední chvíli a zareagovat nestihl – 2:1.

Rytíři mohli opět rychle odpovědět, jenže proti Lukáčovi se vytáhl Růžička a Látal s tisíciprocentní šancí naložil příšerně. Jakoby se u pravé tyče lekl, že je sám a zívá na něho prázdná brána, vystřelil nad.

Ve třetí třetině se konečně rozjel ofenzivní hokej. Kladenský Hořava napálil tyč, stejně se vedlo i na druhé straně Buchtelemu.
Drama se ale už nekonalo. V 52. minutě obkroužil Cháberovu klec Kousal a poslal puk pod břevno a dvě minuty před koncem se podruhé v zápase prosadil Jiří Cetkovský, který při přesilovce dorazil střelu Somíka a zvýšil na konečných 4:1.


Pardubice – Kladno 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Fakta – branky a nahrávky: 10. Cetkovský (Bartek, Somík), 28. Bartek (Benák), 52. Kousal (Buchtele), 59. Cetkovský (Somík) – 13. Kameš (Látal, Kuchler).
Rozhodčí: Hodek, Šír – Bláha, Kostka.
Vyloučení: 4:7, navíc Patera (Kladno) 10 minut OT.
Využití: 3:0.
Diváci: 9 545.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: M. Růžička – Vašíček, Ďaloga, Kočí, Benák, Píša, Mocek, Marušák, Gawryletz – Bartek, Rolinek, Somík – Švagrovský, Zohorna, Cetkovský – Radil, Kousal, Buchtele – Tybor, Nosek, Semorád.
HC Rytíři Kladno:  Chábera – Macholda, Černošek, Procházka, Kužel, D. Růžička, Doudera, Kameš, Piskáček – Eberle, Lukáč, Látal – Dalecký, Patera, Kuchler – Valský, Melka, Kuchejda – Strnad, Obdržálek, Hořava.