Opočno – Hronov 7:9

Skóre otevřelo ve 4. minutě  Daňo dělovkou pod břevno  – 0:1. Ve stejné minutě Přibyl vyrovnal a v 7. minutě průnik Jedličky znamenal vedení Baronů – 2:1. V 11. minutě Hronov ztratil puk ve vlastní třetině a Lukáš Žid zvýšil na 3:1. Hostující gólman pak zlikvidoval dva nájezdy opočenských hokejistů.

Ve 23. minutě hosté po třech vteřinách proměnili přesilovku, když Hornyš pálil od modré – 3:2. Vzápětí nastřelili domácí tyč, ale po minutě již dorážka Černíka znamenala opět dvoubrankové vedení Baronů – 4:2. Následná hra  čtyři na čtyři svědčila lépe hostům, Vítek vrátil do sítě vyraženou střelu – 4:3. V polovině zápasu byl vyloučen Dudadík, vzápětí na 2+2 a do konce utkání Kozák, a Opočno hrálo dlouhé přesilovky.

Vylidněná plocha však opět přinesla Fišerův gól v oslabení – 4:4. Další přesilovku pět na tři domácí využili, když M. Mlateček parádně zavěsil – 5:4. Přišla však rychlá odpověď a Franců zdálky vyrovnal na 5:5. O minutu později vyraženou střelu Táborského vrátil pohotově do sítě Fišer a poprvé strhl vedení na stranu Hronova –  5:6.

V nástupu do třetí části hry trefil Martin Franců tyč Dostálovy klece a ve 43. minutě při přesilovce dělovka Táborského málem protrhla síť – 5:7. Opočno však nesložilo zbraně, v oslabení ujel Slezák a snížil na 6:7. Přetahovaná pokračovala, zase při oslabení ujel Fišer a s jistotou zavěsil – 6:8.  V 54. minutě hostující obrana nechala před Henešem dva osamocené domácí útočníky, Slezák posunul Židíkovi a ten doklepl – 7:8. V 57. minutě byl vyloučen Hornyš, Opočno po dlouhém zámku udělalo na modré hrubku, Fišer odebral obránci puk a nájezd zakončil svým typickým blafákem – 7:9. Při power play ještě Hronov nastřelil tyč. Zápas skončil šťastně pro Hronov zásluhou čtyř gólů ve vlastním oslabení.

Sestava Opočna: Dostál – Černík, Jedlička, M. Mlateček, O. Mlateček, Přibyl, Rail, Serbousek, Slezák, Šitina, Škrabal, Vedral, L. Žid,  Židík, Bartoň, Zajíček.

Tomáš Luštinec, trenér HC Baroni Opočno: „Narazili jsme na kvalitního, zkušeného soupeře. První třetinu jsme vyhráli po šťastných gólech. Ve druhém dějství hosté zvýšili aktivitu a vstřelili pět gólů. Přesto jsme se drželi a rozdíl byl jen jednobrankový. Přestřelka pokračovala i v závěrečné třetině. Dát sedm gólů a nevyhrát, to se tak často nestává. Utkání rozhodly naše hrubé chyby. Doplatili jsme na hru v oslabení, kdy jsme třikrát inkasovali. Bohužel jsme čtyřikrát dostali gól při vlastní přesilovce. Musíme se více zaměřit na defenzivní činnost, která začíná už v útočném pásmu. Snad to hráči pochopí. Naše hra se pomalu zlepšuje. Skončila fotbalová sezona a tak věřím, že účast na trénincích bude větší."

Trutnov – Semechnice 10:0

Sestava Semechnic: Vacek (13. Chalupný) – Chudý, Janský, Hladík, Číšecký – Čapek, Gois, P. Frýda, Ryšavý, Novotný, Khol, Rejchrt, Řehák.

Jindřich Kratochvíl, trenér TJ Sokol Semechnice: „Trutnov nastoupil v kompletní sestavě a potvrdil svou kvalitu. Nastoupili jsme opět v oslabené sestavě pouze s dvanácti hráči a  za celý zápas jsme vystřelili na branku soupeře snad šestkrát sedmkrát. Cením si však toho, že v poslední třetině kluci udrželi čisté konto. Bojovali, nechtěli odjet s velkým gólovým přídělem. Tentokrát si zachytali oba gólmani. Za zmínku stojí dobrý výkon Chalupného, který v závěrečné třetině měl jednadvacet úspěšných zásahů a vychytal i trestné střílení. Ve středu máme volný los a v neděli nás čeká Nový Bydžov, což je hratelný soupeř."   (dr, mr)