Při přesilovkách byla tato jednotka nedostižná, však měl Mountfiled v základní části více než dvacetiprocentní úspěšnost hry v početní výhodě. Nikdo z ligy na tom nebyl lépe.

„Hradec je šikovný. Má Koukala, Bednáře, umí přesilovku sehrát,“ řekl například jihlavský útočník Zdeněk Skořepa.

„My jsme přitom neměli nic secvičené,“ mávl rukou Bednář.

Je to trochu popíchnutí soupeřů, ale také potvrzení toho, že mužstvo spoléhalo především na nevšední kvalitu členů přesilovkového kvinteta.

Architekty hry byli Bednář s Koukalem. „Pořád si hází ty žabičky přes celé pásmo. Kolem mě to jen lítá,“ usmíval se forvard Červený.

5. semifinále hokejové extraligy Hradec Králové -  Třinec (3:2 pp).
Mizí Červený, poslední Jihočech

Bylo to tak. Ale z téhle „přehazované“ rezultovaly šance na střely. Buď právě pro Červeného, nebo od modré pro Gregorce. Velkou zbraní byl i Köhler, obr na brankovišti, který se prodral k desítkám dorážek.

Jenže v nové sezoně bude všechno jinak. Smrtící komando se rozpadlo, čtyři z pěti jeho členů už nebudou oblékat hradecký dres: Gregorc míří do Sparty, Červený (zřejmě) do Slovanu Bratislava, Köhler už je v Kometě Brno a Bednář se z kabiny přesunul do kanceláře, stal se sportovním manažerem klubu.

Koukal zůstal sám.

Nový trenér Tomáš Martinec tak musí složit novou elitní četu pro početní výhody. Šanci by mohl dostat bek Petr Zámorský, který se v přesilovkách výrazně projevoval už během extraligového play off.

A kdo další?

Letní příprava hokejistů Hradce Králové.
Ambice budou jiné, netají nový kouč Hradce