Byla to nečekaná reakce. Hradec před chvílí oslavil s fanoušky výhru 7:3, on sám k ní přispěl čtyřmi asistencemi. Přesto se Jaroslav Bednář po zápase 42. kola hokejové extraligy kabonil.

„Puk vůbec nejezdil, byla to hrůza,“ pronesl se zachmuřenou tváří. „Dobře, až na ty přesilovky,“ uznal po chvíli.

Kapitán druhého celku soutěže navíc našel ještě jedno negativum: „Mrzí mě ale, že nevyšel hattrick. Přitom jsme tam měli tři možnosti.”

Bylo to tak. V zápase se předvedli hlavně tři střelci, všichni dali po dvou brankách. Tradičně důrazem na brankovišti se opakovaně prosadil silák Bedřich Köhler. Rudolf Červený jednou nachytal exspoluhráče Pavla Kantora od mantinelu a podruhé bravurně poslal odražený puk do vinglu. Petr Koukal nejprve bleskově zametl kotouč po přihrávce Martina Látala a poté bombou pod horní tyč zakončil precizní kombinacis Bednářem.

Ale… Třetí gól nepřišel.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Verva Litvínov.
Přestřelku rozťaly přesilovky

„Bylo to docela vtipné, už jsme se po sobě dívali i při přesilovce, každý v té chvíli věděl, o co jde, že jsme tři, kteří na hattrick čekají. Smáli jsme se a říkali si, na koho to asi přijde,“ vykládal po zápase dobře naladěný kanonýr Köhler.

Šance byly, ne že ne. Červený jel sám na bránu, ale nedal, poté trefil tečí ze vzduchu gólmana do masky. Köhler střílel v situaci dva na jednoho, rána se mu však nepodařila.

Proto stadion nemohl oslavit druhý hattrick v sezoně. Ten první nasázel Köhler v polovině září doma proti Třinci.

„Prostě to tam už nespadlo.“ glosoval lakonicky Köhler.

Mountfieldu v honbě za hattrickem nepomohly ani dvě přesilovky ve druhé polovině třetí třetiny. V předchozím ději přitom domácí proměnili čtyři početní výhody a prakticky v nich rozhodli o vítězi.

„Věděli jsme, že Hradec má v přesilovkách obrovskou sílu, trestal nás a potvrdil to,” uznal litvínovský asistent Radim Skuhrovec.

„Oni mě dobře pokrývali na levé straně, musel jsem jezdit na druhou. Ale šlo to,” ohodnotil početní výhody veterán Bednář, jenž v nich zapsal všechny čtyři gólové asistence.

Díky nim se stal mužem zápasu.

Brankář Hradce Králové Patrik Rybár.
Olympiáda? Rozhodl Hradec