Zisk pětadvaceti bodů a konečné jedenácté místo, to je bilance týmu HC Opočno v uplynulém ročníku Krajské hokejové ligy. O účinkování Baronů mezi krajskou elitou jsme hovořili s trenérem TOMÁŠEM LUŠTINCEM.

Jak hodnotíte sezonu z pohledu výkonů a výsledků vašeho týmu?
Sezona se mi hodnotí těžce, protože jsme nesplnili daný cíl, což bylo šesté místo. První část jsme začali na domácím ledě remízou s loňským vítězem krajského přeboru a vše nasvědčovalo tomu, že by to mohlo být dobré. Jenže následná prohra v Nové Pace nás vrátila zpět na zem. A od tohoto zápasu jsme se neustále hledali. V průběhu první části jsme odehráli kvalitní zápasy, ale ve většině případů nám chyběl poslední krok. Druhá část sezony byla z mého pohledu lepší, projevovala se větší sehranost a kombinační prvky, na kterých jsme pracovali při tréninkových jednotkách.

Před sezonou jste uvedl, že chcete skončit na šesté příčce a bavit diváci pěkným hokejem. Co ke splnění těchto cílů chybělo?
Před sezonou jsem opravdu uvedl, že bychom chtěli skončit do šestého místa, ale mnoho okolností bylo proti. Mám my mysli malou účast na trénincích a krátkou přípravu.

Jak moc se projevila krátká příprava na sezonu?
Krátká příprava se velice projevila na výkonnosti týmu. Ostatní mužstva, se kterými jsme měli bojovat o šesté místo měla měsíční přípravu a několik přátelských utkání, což, si myslím, jsme dohnali až někdy kolem Vánoc.

Co říkáte novému modelu a úrovni nejvyšší krajské soutěže?
Úroveň krajské soutěže se mi hodnotí těžko, poněvadž tato sezona byla moje první mezi dospělými v KP. První šestka hrála kvalitní hokej, ale mám dojem, že v dobách, kdy jsem působil v KP jako hráč byla úroveň ještě vyšší.

Překvapilo vás něco nebo někdo v průběhu sezony?
Ne.

Nebyl by pro některá mužstva lepší návrat do krajské soutěže? Samozřejmě kdyby opět zřízena?
Proslýchá se, že by měly být zřízeny divize, které by řídil příslušný kraj. Tím pádem by zřejmě byla opět zřízena krajská soutěž. Ale vše je zatím v „plenkách“.

Který zápas v letošní sezoně považujete za nejpovedenější a naopak nejhorší?
Jeden z nejlepších zápasů jsme odehráli v Novém Bydžově, kde hráči splnili do puntíku stanovenou taktiku a zvítězili nejtěsnějším rozdílem 1:0 . Další kvalitní utkání, i když bez bodu, jsme sehráli doma s Vrchlabím. Horších zápasů bylo více. Vyloženě nám nevyhovoval styl hry Jaroměře, od které jsme obdrželi dvojciferný příděl.

Na co jste v zápasech nejvíce dopláceli? Co chybělo?
Nejvíce jsme dopláceli na nedisciplinovanost (mnoho vyloučených) a na neproměňování stoprocentních šancí. Ve většině zápasů nám chyběl pověstný krůček k docílení branky.

Kdo patřil z vašeho pohledu k oporám týmu?
V průběhu celé sezony podával kvalitní výkony nestárnoucí Felcman, oba gólmani se prezentovali taktéž kvalitními výkony. Z obránců se nejlépe jevil Vedral.

Máte jasno o svém dalším působení? Zůstáváte v Opočně?
Je předčasné spekulovat o tom, zda v Opočně zůstanu, nebo ne, ale nerad odcházím od rozdělané práce. Tento tým má určitě na víc, než předvedl v letošní sezoně a proto se nechte překvapit mým rozhodnutím. (smích)