Hokejistům Opočna se v pravý čas podařilo zabrat. V neděli poprvé v sezoně porazili Stadion Nový Bydžov a vzdálili se na rozdíl šesti bodů poslednímu Trutnovu, který nadále drží sestupového Černého Petra. Tým z Podkrkonoší prohrál rozdílem třídy v Třebechovicích (1:7). Do konce sezony v krajské lize zbývají tři kola. Už zítra Baroni ve skupině o udržení hostí Třebechovice (18.00).

Opočno 4

Nový Bydžov 1


Domácím se povedl raketový start do důležitého zápasu. Opočenský dres nečekaně oblékli dvě nové tváře. Do branky se postavil junior Lukáš Hradecký a útočné řady posílil další mladík Tomáš Jarkovský. Jejich nominace se ukázala jako velmi dobrý taktický tah. Oba oživili hru trápících se Baronů, kteří v normální hrací době naposledy zvítězili před Vánoci!

Byl to právě Jarkovský, jenž v čase 0:46 přihrál na vedoucí branku Baronů Francovi – 1:0. Autor první branky zápasu přinesl do řad domácího mužstva uklidnění ve 27. min., když před novobydžovských gólmanem našel Chmelíka, jenž chladnokrevným blafákem přinesl Opočenským dvoubrankové vedení. Ve 35. min. získali Baroni dvojnásobnou početní výhodu, kterou se jim v čase 35:10 podařilo využít ke zvýšení náskoku.

Na 3:0 zvýšil Jarkovský, asistence si zapsali Franc s Felcmanem. Do závěrečné třetiny vstoupili Baroni oslabení o vyloučeného Kamila Žida, ale ubránili se. Jenže v 52. min. putoval za katr další opočenský hráč (Zídka) a hosté po minutě a 21 vteřinách zkorigovali na 3:1. O střeleckou tečku za vítězným zápasem se postaral Felcman, který do sítě doklepl puk po vyražené střele z hole Černíka.  Sestava HC Baroni Opočno: Hradecký - Bouz, V. Černík, Felcman, Franc, Havlíček, Herzán, Chmelík, Jarkovský, Lukášek, Roháček, Serbousek, Tláskal, Zácný, Zídka, K. Žid, L. Žid, Židík, Klug, Škrabal.

HC Baroni Opočno – Stadion Nový Bydžov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1). Branky: France, Chmelík, Jarkovský, Felcman – Vaníček.

Josef Konyarik, trenér Nového Bydžova: „Zápas se nám vůbec nepovedl. V úvodu jsme dostali branku a následovalo několik oslabení 3 na 5, ve kterých jsme znovu inkasovali a stála nás hodně sil. Celkově jsme k zápasu přistoupili laxně, hráči měli v podvědomí, že už nemají o co hrát.“

(six, zuz)