V příští sezoně už se jednatřicetiletý útočník s cejchem provokatéra bude bít za barvy Mountfieldu. Ale přijmout jeho nabídku nebylo jednoduché - vždyť je dvojnásobným mistrem ligy s Pardubicemi…

Bylo těžké zvolit přestup do Hradce - a to právě kvůli vaší minulosti?
Byl to takový hlavní bod proti, o kterém jsem přemýšlel. Nakonec jsem si řekl, že unesu, co o mě budou říkat. Za svoji kariéru jsem zvyklý, že reakce na hřištích soupeře nejsou úplně optimální. Teď to v Pardubicích nebude jiné, ale takový je hokejový život.

Co vlastně rozhodlo pro Mountfield?
Hlavně jsme se chtěli vrátit domů. Narodilo se nám dítě, tak si ho chceme užívat. To byl jeden z hlavních důvodů.

Vy bydlíte v Pardubicích, navíc jste měl nabídku i od nich, že?
Nabídka byla, ale tam to není teď úplně ideální. Každou sezonu v klubu přemýšlí, aby se udrželi. Já chci mít sportovní ambice, chci hrát v extralize nahoře. Věřím, že to v Hradci bude fungovat.

Když jste hrál semifinále extraligy, byl už jste s Hradcem domluvený na následující sezonu?
Věděl jsem, že mám od Mountfieldu nabídku, ale řešili jsme to až po finále, po sezoně.

Našel jste po příchodu na letní přípravu v týmu nějaké v uvozovkách oblíbence?
Ne, bylo to v pohodě. Z mojí strany to nebyla nějak vyhrocená série, navíc byla jediná, kterou jsem proti Hradci hrál. V životě už jsem zažil mnohem horší věci. (usmívá se)

Čím chcete hradeckému týmu pomoci?
Důrazem, dravostí - a samozřejmě bych rád dával nějaké branky.

Sportovní manažer Jaroslav Bednář říkal, že shání do týmu grázla. Cítíte se na tuto roli? Vaše pověst by tomu napovídala.
Bojovnost ve mně je, důraz také. To uznávám. Ale úplně jako grázl bych se neviděl. (usmívá se)

Hokejista Martin Réway.
Réway posilou Hradce. Talent i zlobivé dítě chce restart kariéry

Problém s fanoušky. Jedině z mladické nerozvážnosti…  

Hradec Králové - Bylo tři dny před Vánocemi, psal se rok 2009. Hrál se zápas, který může ovlivnit působení Daniela Rákose v hokejovém Hradci.

Tehdy dvaadvacetiletý junák naskakoval v první lize za Chrudim, s níž přijel do Hradce. Připomeňme, že v té době měl na kontě pár startů v hradeckém dresu.

„Jezdili jsme sem jako junioři z Pardubic. Jde o jednotky zápasů,“ vzpomíná na angažmá v nynějším Mountfieldu. Duelů odehrál za Hradec devatenáct, poté působil na střídavý start v Chrudimi.

S ní dorazil na stadion u Orlice a jako vždy byl trnem v oku domácích fanoušků. Při vyloučení, když seděl na trestné lavici, namířili na něj laserový paprsek. A on jim to vrátil několika gesty. „To už si nepamatuju. Muselo to být jedině z mladické nerozvážnosti,“ usmívá se.

Odpustí mu fans?