Je to soutěž neregistrovaných hobby hokejistů, která se hraje tradičně na Zimním stadionu v Rychnově nad Kněžnou. V loňském roce liga prošla výraznou reorganizací, na kterou letos naváže. RHL má znovu ambice být nejprestižnější soutěží svého druhu v našem regionu.

Hrát bude dvanáct týmů

V letošním roce se podařilo zvýšit počet účastníků. Hrát bude dvanáct týmů. K těm tradičním přibyli HC Laviny Holice, HC Zdelov a rychnovští Panteři se přejmenovali na HC Legie Týniště nad Orlicí. Díky většímu počtu mužstev se mohl změnit i herní systém, který počítá se základní části, play off a play out. Celkem fanoušky a hráče čeká úctyhodná porce rovné stovky zápasů.
Rychnovská UNET hokejová liga zahájí v pondělí 3. listopadu v 18.15 hodin zápas HC Sibiř – HC Častolovice.

Vše na www.rhliga.cz
RHL se pyšní propracovaným internetovým portálem www.rhliga.cz. Tady jsou k dispozici nejaktuálnější výsledky, statistiky, online textové přenosy i živé televizní přenosy. „Na amatérské úrovni jsme jediní, kteří dělají přímé televizní přenosy z hobby ligy. Je to díky spolupráci s portálem tvcom.cz. Jen v loňském roce měly zápasy celkovou sledovanost skoro patnáct tisíc diváků," říká hlavní organizátor soutěže Jan Dušek.
Zápasy se hrají v pravidelné časy. V pondělí, středu a čtvrtek. Vždy od 18.15 a 20.30 hodin. Pro diváky je na každý zápas k dispozici vyhřívané občerstvení, ze kterého mohou sledovat hokej.

Rychnov s posilami

Favoritem RHL i letos zůstávají zámělští Sršni, kteří obhajují vítězství z posledních dvou sezon. Domácí Rychnov nad Kněžnou posílil tým zkušenými hokejisty. Místní se tak mohou přijít podívat na Zdeňka Lukáška, Richarda Růžičku, Jaromíra Stiblíka či Františka Šedu.

Rychnovský deník partnerem

Soutěž by se nepodařilo uspořádat bez podpory partnerů. Generálním partnerem RHL je společnost Coma Polička – provozovatel internetové sítě UNET. Hlavními partnery jsou Klenotnictví Kovaříčková, Festina, Město Rychnov nad Kněžnou, Pivovar Clock Potštejn, Partners – finanční poradenství, TVcom.cz, Sportnet. Mediálními partnery jsou Rychnovský zpravodaj, Rychnovský Deník a portál Orlický.net. ⋌(dr, jd)