Podobnost čistě náhodná? Už jednou v letošní sezoně měli pardubičtí hokejisté na dosah osm výher v kuse. V Brně těsně před Vánocemi to však nevyšlo. Možná proto, že hráli dvě utkání ve dvou dnech. Rovněž v tomto týdnu vyjeli ke dvěma zápasům v rozmezí čtyřiadvaceti hodin. Zatěžkávací zkoušku však nyní zvládli bravurně. Doma vynulovali Olomouc a v prodloužení vybrali Plzeň.

Chceme otáčet zápasy

V „indiánské rezervaci“ prohrávalo Dynamo prohrávalo pod dvou třetinách 0:2. Nebýt gólmana Kloučka i štěstí při čtyřech otlacích puků na tyčích jeho brány, byla by závěrečná perioda jen nutností.

„Plzeň je zvlášť na domácím ledě velmi silná. Prezentují se agresivním a týmovým pojetím. My jsme se jich snažili držet. Ve třetí třetině jsme zápas otočili a nakonec vyhráli v prodloužení,“ předesílá Anthony Camara, tedy muž, který zahájil velký obrat a v prodloužení zpečetil výhru svého týmu 4:3.

Pardubičtí hokejisté po velkém obratu zvítězili po prodloužení v Plzni.
Indiány vyhnali z rezervace. Jízdě velel kanadský pistolník Camara

„Jsme rádi, že mám dva body ze zápasu, ve kterém jsme prohrávali a týmovým pojetím jsme se dokázali vrátit zpět. Když nám to nejde, tak nezůstáváme dole a chceme zápasy otáčet, což se nám naštěstí daří,“ směje se Anthony Cam Camara.

S Bolkou jen víztězství

Svým gólem číslo 22 dal Dynamu exkluzivní možnost. V neděli proti Mladé Boleslavi (17.00) uspět poosmé v tahu.

„Chceme naši šňůru protáhnout a já doufám, že se nám to podaří. Úplně to neprožíváme. Jdeme zápas od zápasu, ale samozřejmě bychom rádi pokračovali ve vítězném tažení. Očekávám ale vyrovnané utkání,“ varuje Matej Paulovič před Bruslaři.

Jeho týmu se ale určitě lépe ráno vstává z postelí s takovou bilancí v zádech. Vždyť v roce 2022 zná jen výhry. Pět plnohodnotných a tři po více než šedesáti minutách.

"Máme větší chuť do hokeje. Parádně nás drží gólmani. Vepředu nám to lepí, dáváme góly. Ještě musíme vypilovat přesilovky a doladit oslabení.

Pardubičtí hokejisté vynulovali Olomouc. Dominik Frodl čaroval.
Frodl jako magnet přitáhl všechny puky. Po výhře nad Olomoucí si zaslouží sochu

Jak už název klubu protivníka napovídá, Pardubice znovu čeká bruslařský maraton…

„V této fázi soutěže už je těžký zápas s kýmkoliv. Ať už jde o bruslení nebo dohrávání soubojů. Musíme podat dobrý zodpovědný výkon dozadu. A nějaké góly určitě dáme,“ má jasno Paulovič.

V letošní sezoně se jeho tým střetl s Bolkou třikrát. Vítězně. Doma ale musel do nastavení. A rovněž jednou venku vyhrál nejtěsnějším rozdílem. Rozhodují detaily.

„Přesilovky, oslabovky. Musíme dostávat puky ven z našeho pásma, což se nám v Plzni nedařilo. A domácí se tak dostávali k šancím,“ připomíná slovenský forvard.

On i jeho spoluhráči mají za sebou hektické dny. Přichází doba zaslouženého odpočinku.

Tím, že jsme hráli dva zápasy ve dvou dnech, jsme den odpočinku na víc přijali. Musíme o to lépe zregenerovat, abychom byli připraveni na neděli," vyhlašuje Matej Paulovič.