Hokejoví fanoušci se mohou těšit na další okresní derby, v němž Opočno od 18 hodin přivítá Čestice. Jasným favoritem jsou Baroni, kteří jsou se ziskem třiatřiceti bodů na druhém místě průběžné tabulky. Čestičtí, kteří v předvánočním duelu podlehli lídrovi z Nového Města nad Metují vysoko 0:15, mají na svém kontě pouhé tři body a uzavírají pořadí krajské soutěže. Šest bodů zatím získal semechnický tým, který završil loňský rok porážkou v Lanškrouně (6:2) a nyní má volný los.

Opočno v sobotu oslaví 70 let hokeje. Přijedou veteráni HC Tesla Pardubice

Již sedmdesát let se hraje hokej v Opočně. Místní klub SK HC Baroni toto významné jubileum oslaví řadou akcí.

V sobotu 7. ledna se od 16 hodin na opočenském zimním stadionu uskuteční veteránské utkání HC Opočno – HC Tesla Pardubice. Hokejoví příznivci se mají na co těšit. V pardubickém dresu se představí řada vynikajících hokejistů – bývalých extraligových hráčů a reprezentantů. Na soupisce pardubického týmu jsou například Dušan Salfický, Pavel Pavlíček, Otakar Janecký st., Jan Velinský, Petr Vršanský, Robert Vršanský, Tomáš Zadina, Tomáš Srnka, Jan Czerlinsky, Otakar Janecký ml., Ondřej Heřman, David Pospíšil, Jiří Kovařík, František Semonský, Stanislav Procházka.

Pro diváky je vedle duelu veteránů Opočna a Pardubic připraven bohatý doprovodný program. Stadion bude pro veřejnost otevřen již od 15 hodin, zájemci si budou moci prohlédnout šatny a novou strojovnu. O přestávkách budou oceněni hráči a funkcionáři HC Opočno, vystoupí Vrchoslavovo kvarteto a chybět nebude ani ukázka minihokeje nejmladších žáků.

Od soboty 7. ledna do 31. října bude v Kodymově národním domě v Opočně otevřena expozice „Z historie opočenského hokeje."