Dušená krkovička na mrkvi s brambory

Budeme potřebovat:

  • 1 ks cibule
  • 2 pláty krkovičky (silné přibližně 1,5 cm)
  • 1 ks mrkev
  • sůl
  • pepř na vepřové pečené maso
  • 1 čajová lžička paprika červená mletá
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 čajová lžička sušená bazalka
Telecí krk
Oběd jako od šéfkuchaře. Příprava pečeného telecího krku vyžaduje trpělivost

Postup:

1. Maso naklepejte tupou stranou nože a nařízněte konce.

2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na drobno a opražte ji do zlata.

3. Přidejte osolené a okořeněné maso, osmažte a podlijte asi 2 dcl vody.

4. Mrkev nejprve škrabkou očistěte a potom si škrabkou nakrájejte plátky, které přidejte k masu.

5. Dusíme přibližně 30 minut, občas ještě podlijeme.

Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.