Čtenář reportér Poslat příspěvek 9. 1. 2022 Recept na tradiční kuřecí vývar, zázrak na sychravé dny Zdlouhavá příprava tohoto pokrmu se vyplatí. Silný vývar s nudlemi se hodí nejen po…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 30. 12. 2021 Recept nejen na Silvestra: Překvapte hosty křupavými cibulovými kroužky Cibulové kroužky zůstanou křupavé i dlouho po usmažení. Můžete si je tedy udělat předem do zásoby.
Čtenář reportér Poslat příspěvek 26. 12. 2021 Vynikající recept pro rodinu i přátele: Pikantní kuřecí stehno ve slanině Přemýšlíte nad snadným a chutným obědem nebo večeří? Pikantní kuřecí stehno ve slanině je vhodné…
Za jídlem 23. 12. 2021 7 Důležité není jen to, co sníme, ale také kdy to sníme, upozorňuje Eva Cikrytová Vánoce jako symbol přejídání? Ne pro všechny. „Vánoce u nás nejsou o jídle, s výjimkou cukroví,“…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 22. 12. 2021 Treska s odlehčeným bramborovým salátem Ne každý rád na Vánoce kapra. Tak co zkusit tentokrát tresku a odlehčený bramborový salát?
Za jídlem 20. 12. 2021 Oběd jako z restaurace: Butter Chicken Hedvábně jemná a intenzivně vonící omáčka s marinovaným kuřecím masem. Butter Chicken je po právu hvězdou jídelních lístků nejen v indických restauracích.…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 12. 12. 2021 Sladký adventní kalendář jinak: Nahraďte čokoládu perníkem Vyzkoušejte si adventní kalendář udělat z perníčků. S těstem se dobře pracuje a jsou hned měkké a…
Za jídlem 7. 12. 2021 5 Plastová fólie, červené víno či struhadlo? Lidé mají o sýrech mylné informace Starý sýr je kvalitní, hodí se k červenému vínu a zbytky je třeba zabalit do fólie. To, a řada…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 5. 12. 2021 Krémová bramboračka s liškami. Recept, který zahřeje a nasytí Vypadá skvěle, ještě lépe chutná. Vyzkoušejte polévku, která nasytí a v chladném období i vnitřně…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 28. 11. 2021 7 Existují dobroty, na kterých si směle pochutnají i diabetici Možná je to s podivem, ale lidé s diabetem se nemusejí smiřovat s drastickými omezeními, či…
Za jídlem 15. 11. 2021 AKTUALIZOVÁNO Češi bez brambor? Šišatého šperku sní každý sedmdesát kilo ročně Brambory jsou veledůležitou surovinou pro přípravu mnoha různých pokrmů. Jíme je vařené ve vodě,…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 31. 10. 2021 Recept na skvělý oběd: Panenka plněná slaninou a sýrem a pečené brambory Vypadá to možná složitě, ale není to nijak těžké. Tento recept zvládne téměř každý.
Za jídlem 30. 10. 2021 Na skvělý recept postačí i jen čtyři suroviny, říká Petra Burianová Petra Burianová má pět dětí, skvěle peče a vaří, chová včely a zahradničí. Umí také plést,…
Za jídlem 28. 10. 2021 6 Tajemné kvašení: Nejméně probádaná a zároveň nejvíce užitečná věc Když se našim prapředkům podařilo umlátit mamuta kyji a kameny, byla to velká sláva: všichni se…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 17. 10. 2021 Chutné a rychlé. Vyzkoušejte americké brambory s domácí česnekovou majonézou Kdo by neznal americké brambory. Ochutnejte ty od foodblogera Davida, který poradí i s výrobou…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 10. 10. 2021 Jedinečný recept: Kuřecí křídla v barbecue whiskey smoky omáčce Křidélka na večeři, to je sázka na jistotu. A pokud si k nim uděláte i omáčku, je o zážitek…
Za jídlem 28. 9. 2021 9 Kuchyň se bez tuků neobejde. Umíte s nimi zacházet? Rostlinné oleje a živočišné tuky jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Některé z nich se hodí…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 17. 9. 2021 Lívance se šlehačkou a jahodovou omáčkou: pastva pro oči i žaludek Spojení jahod a šlehačky nikdy nezklame. Lívance ozdobené dalším ovocem budou pastvou nejen pro…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 12. 9. 2021 Domácí malinová limonáda: ovocné osvěžení, které překvapí chutí i vůní Základem jsou čerstvé maliny. Další důležitou částí je minerálka, obyčejná perlivá voda není to…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 9. 9. 2021 Smažené kuře s udon nudlemi: Recept je rychlý, chutný a není to žádná věda Někdy není tolik času vařit, ale i rychlé jídlo může být vynikající. Recept na smažené kuře s…
Za jídlem 22. 8. 2021 Vláčný perník s cuketou: na recept stačí jen jedna mísa a lžíce V tuto dobu je nejlepší péct právě perník, protože je všude cuket, že nikdo neví co s nimi. Tady…
Za jídlem 15. 8. 2021 Špecle s kuřecím masem a zeleninou: recept je snadný a rychlý Chtěli byste k obědu vyzkoušet něco nového? Co třeba špecle s kuřecím masem… Kombinace masa se…
Za jídlem 12. 8. 2021 Rozhodně lepší než na koupališti! Recept na luxusní bramboráky nebo langoše Původně maďarské jídlo si v Česku zamilovaly celé generace. Řeč je o langoši, tedy placce z…
Za jídlem 11. 8. 2021 9 Češi a pivo. Dají si ho klidně méně, hledají ovšem různé chutě a druhy První srpnový pátek je tradičně vyhrazen Mezinárodnímu dni piva. Pokud jste ho slavili, možná…
Za jídlem 10. 8. 2021 KVÍZ: Tajemná magie čokolády ve filmu i realitě Letos je to 520 let od chvíle, kdy se u nás poprvé objevila cukrárna s prodejem čokolády. Tmavá…
Za jídlem 7. 8. 2021 KVÍZ: Nejen pizza či svíčková. Vyznáte se v tradičních evropských pokrmech? Italská pizza, španělská paella či česká svíčková. Tradiční gastronomie evropských zemí nabízejí…
Za jídlem 1. 8. 2021 Netradiční dobrota. Sýrový koláč s fíky chutná ještě za tepla Výrazný sýr, sladké zralé fíky a lahodná zakysaná smetana - i tak může vypadat dokonalá chuťová…
Za jídlem 29. 7. 2021 Šípková marmeláda – bez nastavování jablky Když jsem se párkrát setkala se šípkovou marmeládou, byla nadstavená jablky, přeslazená a celkově…
Za jídlem 18. 7. 2021 Kefírová bábovka s ořechy a polevou: recept na jednoduchou a vláčnou dobrotu Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte kefírovou bábovku s ořechy a polevou. Bábovka bude krásně…
Za jídlem 14. 7. 2021 5 Rybíz, švestky, meruňky. Prázdninové dobroty s ovocem zvládne upéct každý Léto je v plném proudu, stromy sklánějí své větve pod tíhou zralého ovoce. Neváhejte a upečte si…
Za jídlem 11. 7. 2021 Nepečený tvarohový dort: rychlý a svěží recept, který se obejde bez trouby Vyzkoušejte lahodný dort s kakaem a tvarohem. Troubu nebudete potřebovat.
Za jídlem 5. 7. 2021 Zeleninové smažené placky: ideální recept nejen na letní měsíce "Děláme je doma často a jdou skvěle obměňovat podle toho, jakou zeleninu máte rádi nebo podle…
Za jídlem 3. 7. 2021 Recept na mini mazance bez kynutí a s tvarohem: těsto je hotové za 10 minut Mazence mají medovou krustu s křupavými mandličkami a vevnitř jsou jako mech, vláčné po tvarohu.
Za jídlem 27. 6. 2021 Slaný koláč s chřestem: domácí quiche snadno a chutně Slaný koláč quiche (kiš) nejlépe chutná ještě lehce teplý. K zelenině lze přidat šunku nebo…
Za jídlem 22. 6. 2021 Bleskově připravený oběd: filety z jesetera s dýňovým pyré Máte rádi ryby? Pak vyzkoušejte tento jedinečný recept. Jako přílohu zkuste méně obvyklé dýňové…
Za jídlem 16. 6. 2021 DENÍK PRO DOBROU NÁLADU Kakaová roláda: skvostný recept bez mouky, který zvládne každý Je bez mouky a raz dva hotová. Foodblogerka Markéta Chovancová ji dělá jednoduše, v jedné misce a…
Za jídlem 14. 6. 2021 Tvarožník s borůvkami: snadný recept, který zažene chuť na sladké Tvarožník udělá dojem na nejednu návštěvu. Připravit ho lze například s drobenkou, skvěle se na…
Za jídlem 30. 5. 2021 Recept na tagliatelle s hráškovým pestem: lehký a výborný oběd pro všechny Čerstvé těstoviny a hrášek. Ideální varianta pro lehký a výborný oběd. Pokud si tento recpet od…
Za jídlem 23. 5. 2021 Recept na jídlo z jednoho pekáče: výsledkem je nezapomenutelná chuť a vůně Taky milujete jídla z jednoho pekáče? Snadná příprava, žádné hory nádobí a ještě se všechno…
Za jídlem 17. 5. 2021 Jarní salát se zakysanou smetanou: skvěle osvěží a dobře nasytí Slunce a s ním spojené teplejší počasí je tady. Udělejte si svěží jarní salát se zakysanou…
Za jídlem 16. 5. 2021 Sytě zelená polévka z medvědího česneku: recept, který nadchne svou chutí Sezona sběru medvědího česneku pomalu končí, ale vynikající polévku si ještě stihnete uvařit.
Za jídlem 9. 5. 2021 Sametové máslové palačinky: snadný recept na oblíbenou pochoutku Palačinky. Tuto oblíbenou pochoutku zná snad každý. Existuje v mnoha podobách. S jednou z nich…
Za jídlem 7. 5. 2021 Osvěžující dort s tvarohem a borůvkami: recept není složitý, pomůže i lednička Recept foodblogerky Markéty Chovancové potěší milovníky sladkého mlsání. Osvěžující ovocný dort…
Za jídlem 4. 5. 2021 DENÍK PRO DOBROU NÁLADU Legendární vdolečky: recept není složitý a výsledek je skvostný Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! V každém kraji mají své…
Za jídlem 3. 5. 2021 Recept na rýži s kuřecím masem: rychlý oběd, který překvapí chutí a lehkostí Žádné zdlouhavé vaření. Recept Markéty Chovancové na rýži s kuřecím masem je snadný. Maso si…
Za jídlem 2. 5. 2021 Recept na sýrové muffiny s toastovým chlebem: jsou rychlé, jednoduché a chutné Tyhle sýrové muffiny se hodí jako příloha, k salátům, nebo třeba jen tak jako svačinka. Dají se…
Za jídlem 29. 4. 2021 2 Recept na sušenky shortbread. Tato dobrota zmizí ze stolu okamžitě Sušenky shortbread se hodí na ta nejfajnovější pohoštění, v Británii vévodí vánočnímu stolu, vy…
Za jídlem 27. 4. 2021 4 Risotto je jídlo mnoha tváří. Existují recepty s čokoládou nebo červenou řepou Nepotřebujete znát desítky receptů, stačí pochopit princip luxusního sametového pokrmu. Jakmile…
Za jídlem 25. 4. 2021 Recept na koláč pruhovaný jako zebra: díky tvarohu jde o šťavnatou bombu Vyzkoušejte šťavnatý tvarohový koláč v křupavé kakaové krustě podle receptu foodblogerky Markéty…
Za jídlem 24. 4. 2021 4 U Kozlíků teče pivo proudem. Natočí vám Starokladno, Černého Havíře nebo Bohouše Minipivovar Starokladno začal psát svou historii v roce 2009 v prostorách restaurace U Kozlíků a…