V minulém kole na Slavii si JIŘÍ LINDR do statistik zaevidoval pátou nulu ligové kariéry a „votroci“ se z Edenu po dlouhých sedmnácti letech vraceli s nepošpiněnou vizitkou.

„Celý mančaft dobře bránil. Nebylo to nikterak složité,“ odmítá velké ovace hradecký gólman.

Za dva dny se postaví do branky proti Ostravě, která se na jaře střelecky ukrutně souží. V pěti zápasech vstřelila jen jednu branku.

„Kdybych se nudil, byl bych moc rád. To by znamenalo, že bychom Baník k ničemu nepustili a nedostali branku,“ usmívá se Lindr.

Po sedmnácti letech jste dovezli ze Slavie čisté konto. To musí být fajn pocit, ne?
Slavia neměla za celý zápas žádnou stoprocentní šanci. Nula nebyla nikterak složitá. Celý mančaft dobře bránil. Čekal jsem, že to bude v Edenu těžší.

V neděli hrajete doma s Ostravou. Jste v jiné situaci než před Příbrami, kdy nutnost vyhrát byla doslova extrémní?
To ano, ale potřeba vyhrát se o tolik nezmenšila. Čekají nás tři důležité zápasy – Ostrava, do Ústí a doma Brno. Pokud bychom Baník porazili, hodně bychom si pomohli.

Až tak, že byste měli jistou záchranu?
Když bychom poté neprohráli s Ústím ani s Brnem, tak by to bylo hodně nadějné. Vítězství s Ostravou by nás k záchraně výrazně přiblížilo, ne však definitivně.

Čeká vás dosavadní nejtěžší jarní domácí zápas?

Uvidíme. Ačkoliv na to první poločas s Příbramí nevypadal, tak druhá půle byla hodně náročná. Co se týče kvality kádru, tak Ostrava má určitě lepší hráče než Budějovice nebo Příbram.

Občas v zápase máte hluchá místa. Příbram to jen potvrdila. Vyvarujete se jich?
Jasně. Tohle se už nesmí opakovat. Druhou půlku jsme zahráli diametrálně odlišně a málem přišli o vítězství.

V zimní přestávce přebral Baník trenér Karol Marko, který ihned vyhlásil, že Ostrava chce být nejlepší celek jarní části. Smělý plán však dostal hned v úvodu vážné trhliny. Mužstvo získalo v pěti zápasech pouhé čtyři body a vstřelilo jen jeden gól! Nebudete se v brance nudit?
Byl bych moc rád. (rozesměje se) To by znamenalo, že bychom Ostravu k ničemu nepustili a nedostali branku. Ale myslím, že nudit se určitě nebudu. Baník si také uvědomuje, že hraje o záchranu, a půjde do zápasu na více než sto procent.

Nejlepší střelec Baníku je obránce Neves se čtyřmi góly. Dokumentuje to jejich momentální střelecké tápání?
V týmu nemají klasického kanonýra. To je jasné, když stoper je nejlepší střelec. Podle mě pořád hledají ideální složení útočné dvojice, nebo útočníků. Sestava se neustále mění. Jednou je tam Zeher, pak Šenkeřík, Fantiš nebo mladý Kraut. Trenér Marko zřejmě stále hledá ideální dvojici a čeká, kdo se chytne.

V podzimní části jste na Bazalech prohráli 0:1 brankou Frejlacha. Bude on znovu znamenat pro vaši branku největší nebezpečí?
Asi jo. Je to konstruktivní záložník s výbornou střelou, což potvrdil i na Baníku, kde jsme od něho dostali branku ze šestnácti metrů. Frejlach bude patřit k hráčům, na které si budu dávat pozor.

Bude v neděli Všesportovní stadion poprvé v jarní části vyprodaný, tedy že do hlediště přijde sedm tisíc diváků?
V to doufám. Mělo by být slušné počasí, Baník má stále velké jméno. Mohlo by to být utkání s vynikající kulisou. Čím více lidí nás přijde podpořit, tím to pro nás bude lepší.