V čem se to projevilo? V prvním poločase malou rozhodností v šancích. Adam Vlkanova (nejlepší hráč domácích), Ladislav Martan i střelec Jan Pázler v šancích hledali spoluhráče. „Zase přihrávka. Strašně málo jdeme do brány,“ láteřil Havlíček.

Přesto šli Votroci do vedení – na začátku druhé půle proměnil perfektní Martanovu přihrávku v první gól v hradeckém dresu Karel Knejzlík.

Jenže vedení nakonec nestačilo, stejně jako v minulém kole v Opavě. Pět minut před koncem Znojmo vyrovnalo. „Zatáhli jsme se, asi jsme měli obavy, aby to nedopadlo jako v Opavě. Chybí nám lídr, který by to zfackoval,“ přiznal trenér.

„Hradec půjde nahoru, patří do TOP dvojky, trojky,“ řekl kouč hostů Jiří Balcárek. Byla to jen chabá útěcha..

FC Hradec Králové - 1. SC Znojmo FK 1:1 (0:0)

Branky: 53. Knejzlík – 85. Štrombach, FC Hradec Králové: Lindr – Pajer, Čech, Nosek (46. Mudra), Trávníček – Martan (77. Krátký), Janoušek, Zorvan (87. Žondra), Vlkanova, Knejzlík – Pázler. 1. SC Znojmo FK: Veselý – Svozil, Malár (84. Švarc), Javůrek – Cihlář, Helísek, Lacko, Růsek – Štrombach, Njire (70. Hladík), Teplý (70. Čereda). Diváků 630.

Na hřišti byl drsňák. Teď má stmelit Hradec 

Na hřišti neuhnul. Vlezl soupeřům pod kůži, neměli ho rádi. Byl bojovník, dříč. Odkopal 253 prvoligových startů, i když se mezi elitu dostal až ve čtyřiadvaceti letech.

K tomu zvládl vysokou školu, stavařinu.

Králův Dvůr (v modrém) podlehl doma v MOL Cupu Táborsku 1:2. Trenér Jiří SabouZdroj: Pavel PaluskaNyní je před Jiřím Sabouem další úkol. V době, kdy hradecký fotbalový klub strádá, nastupuje jako nový výkonný ředitel. Oficiálně začne úřadovat od nového roku, zbytek listopadu i celý prosinec má na rozkoukání.

„Mým cílem je stmelit a nastartovat lidi, kteří tady fotbal dělají. Nastartovat tým a pokusit se Hradec dostat tam, kam patří,“ prohlásil v sobotu v podvečer po duelu se Znojmem.

V něm Votroci remizovali a jen potvrdili, jak se jim nepodařil podzim ve druhé lize. Sabou by se měl stát mužem, který trudnou realitu pomůže vylepšit.

Bývalý záložník uspěl ve výběrovém řízení, v němž se údajně sešli čtyři kandidáti. Měl by fungovat vedle Richarda Jukla, který zůstává místopředsedou představenstva, i Pavla Krmaše, sportovního manažera.

„Nechci, aby to bylo o mně, o mém jménu. Je to velké regionální město, které má tradici, silnou fanouškovou základnu,“ vykládal dvaačtyřicetiletý Sabou, který na podzim vedl jako trenér ve třetí lize Králův Dvůr.

„Fotbal dělám celý život, deset jsem hrál ligu. Pak jsem odešel do soukromého sektoru. Mám svůj názor na fotbal, sbírám informace o klubu a dělám si na to obrázek. Je to všechno čerstvé,“ řekl. „S představenstvem diskutujeme o nastavení kompetencí a o věcech, které bych měl prvotně obsáhnout,“ doplnil.