Heroický výkon letošního vítěze tradičního turnaje v malé kopané ve Voděradech, družstva Spolek Beta Rašov, byl podpořen notnou dávkou štěstí. Přišli, viděli a zvítězili pouze v šesti hráčích, avšak co jejich finálový soupeř dokázal zahodit, se nevidí.

Boj o první místo s Lambádou Hradec Králové by měl mít podle skóre (4:0) jednoznačný průběh, ale neměl. Zvláště druhý poločas, byl zcela v režii poraženého finalisty. V první půli byla Lambáda zcela neškodná, nechávala velký prostor asi nejlepšímu hráči finále Karlu Krškovi (Rašov), který otevřel skóre. Druhý gól padl po dorážce přímého kopu, hráč Rašova ve zdi se rychleji otočil a míč prostrčil podél brankáře. Třetí si mohl na triko připsat brankář Lambády, prošel mu totiž mezi nohama.

Druhá půle byla zcela o něčem jiném. Po počátečním rozkoukávání tým Lambády roztočil kolotoč nevídaných šancí, jako by však chtěl plným ochozům ukázat, že se hraje na něco jiného než na branky. Festival zahozených příležitostí, mezi kterými byly i dvě situace, kdy už překážel jen brankář, vyvrcholil „tutovkou“ útočníka Lambády. Zívala na něj zcela opuštěná rašovská svatyně, on se asi toho vzduchoprázdna zalekl a ani tato šance neskončila gólem. To už brankář poraženého týmu nevydržel a ani ne se vztekem suše poznamenal: „To tady můžeme 'bejt' do rána a stejně nic nedáme.“

Rašováci pak již jen dokonali dílo zkázy a do otevřené obrany přidali ještě čtvrtý gól.

Nejlepší brankář: Ivo Beránek (Kořka).

Nejlepší hráč: Tomáš Erber (Lambáda).

Nejlepší střelec: Rostislav Šamánek (Rašov – 26).

(han)