Výsledkem je fakt, že v Olšině se po šestnácti letech bude hrát opět „jen" krajská I. A třída.

Po sezoně došlo k odchodu většiny hráčského kádru. Ke změně došlo rovněž na trenérském postu, kde dlouholetého kouče Radka Hrubého vystřídal Martin Horák.
O situaci v klubu před startem nové sezony jsme hovořili se sekretářem FO SK Týniště nad Orlicí JANEM ŠRAJEREM.

Týniště po sestupu z divize a následně z krajského přeboru se nachází ve složité situaci. Co bude hlavním úkolem vedení klubu v nejbližším období?
Je pravda že se fotbal dospělých v Týništi nachází v nelehkém období, ale do této složité situace nás nedostaly ani tak sestupy z divize (to bylo spíše vysvobození) a krajského přeboru, ale hlavně překotné spuštění nového přestupního řádu FAČR, který začal hned „volným přestupním oknem". Oddíl se v závěru soutěže upínal na snahu zachránit krajský přebor a než jsme procitli do reality, tak z oddílu „odešlo" jedenáct hráčů z kategorie dospělých v rámci tzv. „volného přestupu", tedy úplně nebo téměř zadarmo! Takže vedení klubu se snaží vybudovat nový, mladý a konkurence schopný tým, který by měl perspektivu další let. Všichni věříme, že nám k tomu pomohou odchovanci našich mládežnických kategorií, které patří ke špičkám kraje.

Jak vidíte budoucnost týnišťského fotbalu?
Jak bylo řečeno v odpovědi na předchozí otázku, budoucnost týnišťského fotbalu vidíme v uplatnění stále většího počtu odchovanců naší mládeže v našem celku dospělých. Naší prioritou je udržet stávající systém výchovy mládeže, ale je to stále těžší a složitější a navíc nový přestupní řád je k výchově hráčů přímo demotivační. Budoucnost fotbalu, jakožto i sportu vůbec, je v Týništi hodně závislá na spolupráci Sportovního klubu s městem, které nám vždy vytvářelo velmi dobré podmínky k činnosti. Věříme, že tato spolupráce bude dále pokračovat i když je nyní limitována novými legislativními předpisy samosprávných obcí.

Přibližte cíl pro nadcházející sezonu.
Po sestupu z krajského přeboru a po odchodu většiny kádru na tzv. volný přestup jsme nuceni vytvořit zcela nové mužstvo, jehož základ bude stát na našich odchovancích a hráčích patřících ještě do kategorie staršího dorostu. To znamená, že zkušenosti nového kádru s fotbalem dospělých jsou minimální a proto je náš cíl udržet se v krajské I. A třídě a mužstvo postupně stabilizovat

Kdo podle vás bude patřit k favoritům na postup?
Na tuto otázku nemůžeme kvalifikovaně odpovědět, protože se do I. A třídy vracíme po dlouhých 16 letech, a tehdy to byla ještě Východočeská I. A třída, a nemáme o této soutěži žádný přehled. Navíc ani netušíme, jak se změnily kádry mužstev po spuštění nového přestupního řádu

SK Týniště n. O.
Soupiska
Brankáři: Karel Baťha (1998), Jakub Hlaváč (1990), Jaroslav Klofanda (1982). Obránci: Adam Tomášek (1981), Martin Pavlas (1990), Jakub Hladík (1997), Marek Winkler (1972), Martin Horák (1990). Záložníci: Štěpán Ráček (1997), Martin Matoušek (1998), Jan Winkler (1999), Jan Forejtek (1996), Petr Bartoš (1998), Matěj Václavík (2000). Útočníci: Tomáš Voda (1997), Petr Špaček (1993), Jan Lemfeld (1980), Tomáš Kos (2000).

Realizační tým
Trenér: Martin Horák. Asistent: Adam Tomášek. Vedoucí mužstva: Lukáš Ráček. Sekretář: Jan Šrajer.

Změny v kádru
Odchody: Jan Rolejček (Kostelec n. O.), Jan Plašil (Černíkovice), Matěj Novák (Kostelec n. O.), Martin Michal (Třebeš), Jiří Vydarený (Libišany), Lukáš Slezák (Libišany), Tomáš Doleček (Lípa n. O.), Lukáš Hlaváč (Žďár n. O.) – vše volný přestup; Jakub Drapač (Žamberk), Jan Odehnal (Lokomotiva Hradec), Jan Hrubý (Černilo) – vše konec hostování; Martin Novák (Černilo), František Ullrich (Petrovice), Patrik Šklíba (Petrovice) – vše přestup.
Příchody: Jakub Hlaváč (Albrechtice n. O.) – návrat z hostování, Jaroslav Klofanda (Kratonohy), Martin Horák (Ohnišov) – oba přestup, Jakub Hladík (Albrechtice n. O.) – přestup (z dorostu); Tomáš Voda, Štěpán Ráček – oba z dorostu. Kolonky příchodů a odchodů nejsou definitivně uzavřeném jednání ještě probíhají.