Záchrana krajské I. A třídy – to je hlavní a jediný cíl fotbalistů SK Týniště nad Orlicí, kteří přezimovali na posledním místě průběžné tabulky.

K naplnění cílů týmu z Olšiny by měl pomoci nový trenér Petr Silbernágl a hráčské posily. Obranné řady rozšířil Petr Pokorný, hráč s ligovými zkušenostmi, který na podzim oblékal dres Ohnišova. Z divizních Kratonoh přišel záložník Radek Mládek a z Lípy nad Orlicí Martin Horák. Do jarních bojů vstoupí fotbalisté Týniště v neděli 12. března, kdy přivítají Spartu Úpice. Utkání se uskuteční od 14.30 hodin na atletickém stadionu.

Před startem jarní sezony jsme vedoucímu mužstva SK Týniště nad Orlicí LUKÁŠI RÁČKOVI položili tři anketní otázky.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a posílením kádru?
Příprava začala 17. ledna pod vedením nového trenéra Petra Silbernágla a asistenta Martina Horáka. Byla to kombinace tréninku na umělé trávě a haly s víkendovými přípravnými zápasy na umělé trávě. Bylo také důležité zapracovat do mužstva naše nové posily. Jedná se o zkušené hráče, kteří by měli pomoci zlepšit naši obrannou fázi a unést tíhu utkání o záchranu a předat zkušenosti našim mladým odchovancům. Přípravu nám trošku komplikovala letošní zima, ale i tak si myslím, že jsme na jaro připraveni velice dobře.

Kdo podle vás I. A třídu vyhraje, koho naopak nemine sestup?
Podle podzimních výkonů bych tipoval mužstva Třebše a Kunčic, ale je otázka, kdo vlastně postoupit chce a jaké posílení proběhlo před zahájením jarní sezony u ostatních mužstev, jako je Vrchlabí a Hostinné. Co se týká sestupujících, myslím že od desátého místa to může být kdokoliv. Samozřejmě věřím, že to nebudeme my.

Cíl vašeho týmu pro jarní část?
Náš cíl je získat co nejdříve potřebný počet bodů pro záchranu a dohrát sezonu v klidu. Ne jako v loňském roce, když jsme hráli o záchranu do závěrečné minuty posledního utkání.

Soupiska

Brankáři: Jakub Hlaváč (1990), Štefan Koncz (1990), Denis Vlček (2000).

Obránci: Petr Bartoš (1998), Jakub Hladík (1997), Martin Horák (1990), Martin Horák (1976), Martin Pavlas (1990), Petr Pokorný (1975), Adam Tomášek (1981).

Záložníci: Jan Forejtek (1996), Martin Matoušek (1998), Radek Mládek (1995), Štěpán Ráček (1997), Jan Winkler (1999), Tomáš Brandejs (2001).

Útočníci: Jan Fidra (1988), Tomáš Voda (1997), Marek Winkler (1972), Milan Bartoš (2000), Tomáš Kos (2000), Michal Kubánek (2001).
Realizační tým

Trenér: Petr Silbernágl. Asistent: Martin Horák. Vedoucí mužstva: Lukáš Ráček. Sekretář: Jan Šrajer.

Změny v kádru

Příchody: Štefan Koncz – Zvolen, Radek Mládek – Kratonohy, Petr Pokorný – Ohnišov, Martin Horák – Lípa nad Orlicí.

Přípravné zápasy

Týniště nad Orlicí – Třebeš 6:1, – Dobříkov 2:1, – Opočno 6:2, – Doudleby n. O. 0:1, – Dobruška 0:3.