Zítra hraje v Olšině rezerva Pardubic Zápas 20. kola fotbalové divize SK Týniště nad Orlicí (15. místo, 19 bodů) – FK Pardubice B (16. místo, 14 bodů) se hraje na hřišti v Olšině v sobotu 4. dubna od 16.30 hodin. Rozhodčí Mrkáček, na podzim 1:3.

Přestože výběr Radka Hrubého nakonec prohrál 1:0, hosté se prezentovali velmi solidním výkonem, domácím byli víc než rovnocenným soupeřem a z trávníku stadionu ve Zborovské ulici odcházeli s hlavou vztyčenou.

Jednou z nejvýraznějších osobností na hřišti byl bezesporu brankář MARCEL MARČIŠIN (na snímku), který zejména v prvním poločase vyřešil řadu závarů před svojí brankou, po přestávce zneškodnil pokutový kop a zabránil nejméně třem jistým brankám.

Co chybělo podle vás k tomu, aby si Týniště z východočeského derby z Ústí nad Orlicí odvezlo nějaký ten bod?
Chybělo trošku štěstíčka. Myslím, že za výkon se určitě stydět nemusíme, vždyť posledních třicet minut zápasu jsme i v deseti hráčích domácí zamáčkli hluboko na vlastní polovinu a ti se jen s vypětím všech sil bránili. V prvním poločase měl za nerozhodného stavu gólovou šanci David Hůlka, kdyby ji proměnil, zápas by se jistě vyvíjel jinak. Kromě této šance jsme měli ještě spoustu dalších skrumáží a závarů, kde nám právě to štěstíčko scházelo. Gól jsme však z našeho tlaku bohužel nevytěžili, což je velká škoda, protože minimálně bodovat jsme si určitě zasloužili.

Můžete popsat, jak se zrodil gól Součka, který nakonec rozhodl o výsledku?
Jednalo se o rohový kop zahrávaný po mé levé ruce. Mám za to, že tomuto gólu předcházel jednoznačný faul na Jakuba Drapače, kterého domácí držením a bráněním ve hře vyřadili ze hry. V důsledku toho do vzniklého volného prostoru naběhl jejich hráč, který hlavou na zadní tyč skóroval.

Do jaké míry ovlivnilo další průběh vyloučení obránce Odehnala za druhou žlutou kartu v závěru prvního poločasu?
Především je potřeba zmínit, že hlavně první žlutá karta byla naprosto neoprávněná, kdy byl Honza při útočné standardní situaci v hlavičkovém souboji přistrčen, v důsledku toho ztratil při dopadu rovnováhu a letící míč mu zasáhl ruku… Samotné vyloučení pak myslím mělo pro nás spíše nabuzující efekt, kdy jsme se ještě více semkli a především po neproměněné penaltě domácích jsme začali hrát odvážněji a více ofenzivně, čehož výsledkem byl strach domácích o výsledek až do závěrečného hvizdu.

Obránce Kaláb je znám při penaltách svojí neomylností. Měl jste před zahráním tohoto hráče přečteného nebo jste zkrátka riskl jednu stranu o ono to vyšlo?
Viděl jsem, že penaltový exekutor je rozhodnutý pro jednu ze stran a nebude tak čekat na můj pohyb. Proto jsem se i já rozhodl pro jednu stranu a šel do ní naplno. Jsem rád, že to vyšlo, ale bezesporu radši bych bral bodový zisk.

Poté, když soupeř zahodil pokutový kop se váš tým obrovsky semkl a začal i o deseti domácí přehrávat, že?
Přesně tak, myslím, že domácí si po závěrečném hvizdu obrovsky oddechli. Po neproměněné penaltě jsme získali převahu, domácí jsme i v oslabení zatlačili a věřili, že se nám alespoň nějaká standardní situace podaří proměnit. Těch možností bylo poměrně hodně. Bohužel se nám však nepodařilo žádnou z šancí dotlačit do brány.

V příštím kole přicestuje do Olšiny k dalšímu východočeskému derby rezerva Pardubic, půjde tedy o důležitý souboj dvou posledních týmů tabulky. Podaří se vašemu mužstvu navázat na úspěšné výsledky z úvodních dvou jarních kol? Kudy by mohla vést cesta k bodům?
Pevně v to věříme. Naše výkony jsou na jaře kvalitní a vyjma druhého poločasu s Letohradem jsme si zatím zasloužili bodovat v každém zápase. Pokud navážeme na tyto výkony, máme rozhodně šanci uspět. Opět budeme vycházet ze zajištěné obrany a kvalitní defenzivní hry. Víme, že Pardubice jsou navzdory postavení v tabulce těžký soupeř a otázkou je, o kolik hráčů budou posílení z kádru druholigového áčka. Věřím, že ke kvalitní defenzivě přidáme i nějakou branku a v duelu uspějeme. (hl)